Percheziții în Prahova la suspecți de furt prin metoda ”pomana”. Cum acționa gruparea

0
hqdefault_bdebd.jpg

hqdefault_bdebd.jpg

”Vrem să vă dăm mâncare și bani de pomană. Ne dați restul la hârtia asta de-o sută?” După ce au auzit această replică, numeroși prahoveni s-au trezit fără bunuri de valoare și bani din case. În această dimineață, polițiștii au descins la mai multe adrese din Ploiești și Cocorăștii Colț la suspecți de furt prin metoda ”pomana”.

Comunicatul IJP Prahova:

În această dimineață, polițiști din cadrul Secției de Poliție nr. 2 Ploiești și Secției de Poliție Rurală Cocorăștii Colț efectuează 6 percheziții pe raza municipiului Ploiești, la domiciliul unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de furt din locuință, comise prin metoda ,,pomana”.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2019 – prezent, persoanele în cauză, sub pretextul că intenționează să ofere bunuri în memoria unei persoane decedate, ar fi solicitat accesul în mai multe locuințe.

După ce pătrundeau, în același context, persoanele bănuite înmânau victimelor o bancnotă cu valoare mare, solicitând un rest de bani, în scopul de a identifica locul unde sunt ținuți banii în locuințe.

Ulterior, reușeau să distragă atenția persoanelor vătămate și sustrageau restul de bani.

Prejudiciul creat prin activitatea infracțională se ridică la valoarea de 60.000 de lei.

Cinci persoane vor fi conduse la sediul poliției pentru audieri.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din IGPR.

La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Matei Basarab” Ploiești.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău