Bilanțul vijeliei de ieri din Prahova: case și mașini avariate, o bătrână rănită și zeci de arbori doborâți

0
WhatsApp_Image_2020-02-24_at_12.53.20_4a149.jpeg

WhatsApp_Image_2020-02-24_at_12.53.20_4a149.jpeg

Cinci localități din Prahova au fost afectate ieri de rafalele de vânt puternice. Este vorba de Ploiești, Mizil, Câmpina, Brazi și Podenii Noi.

Comunicatul ISU Prahova:

Pe parcursul zilei de ieri, militarii au acționat în municipiul Ploiești (străzile Zugravului, Cosminele, Mihai Eminescu, Bulevardul Petrolului, Dedițel) și localitățile Sinaia și Mizil pentru degajarea a peste 8 copaci căzuți pe partea carosabilă, precum și pentru dejagarea arborilor și a unor elemente de construcție de la două unități de învățământ din municipiul Ploiești.

În municipiul Ploiești (strada Văleni și șoseaua Nordului) și localitatea Brazi, mai multe elemente de construcție au fost smulse din cazua vântului puternic afectând mai multe autoturisme parcate. Totodată, alte 8 elemente de construcție din Ploiești (străzile Vasile Lupu, Republicii, Veronica Micle, Piata Victoriei, Bănești, Piața 1 decembrie, Gheorge Doja și Eremia Grigorescu) au fost afectate. O femeie de 82 de ani a fost rănită ca urmare a căderii unor bucăți de tencuială desprinse de pe fațada unui bloc situat pe bulevardul Republicii din Ploiești. Victima prezenta un traumatism cranio-cerebral minor, fiind transportată la spital.

Pompierii au acționat și pe Centura de Vest a municipiului Ploiești pentru a degaja un panou publicitar care era în pericol să se desprindă, pe strada Valea Alba pentru a asigura măsurile specifice deoarece mai multe fire de curent au fost smulse de vânt și în localitatea Podenii Noi pentru a degaja trei stâlpi de trasnport curent electric căzuți pe carosabil. 

Pentru înlăturarea efectelor avertizărilor au acționat 44 pompieri cu 9 de autospeciale și mijloace.

Pompierii militari prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea a 18 incendii de vegetație uscată produse în localitățile Păulești, Dumbrava, Ploiești (3), Boldești-Scăieni, Drajna, Starchiojd, Gherghița, Podenii Noi, Sângeru, Ariceștii Rahtivani, Iordăcheanu, Urlați, Bărcănești, Jugureni, Telega și Nistorești.

Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spații deschise, cetățenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetației uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ 150 ha vegetație uscată.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here