Eco Burn, amendată de Garda de Mediu Prahova pentru incineratorul de deșeuri. FOTO-Document

0
Raspuns_inf._Observatorul_Prahovean_-SC_ECO_BURN-page-001_afb54.jpg

Raspuns_inf._Observatorul_Prahovean_-SC_ECO_BURN-page-001_afb54.jpg

Controlul efectuat de inspectorii Gărzii de Mediu Prahova la incineratorul de deșeuri aparținând Eco Burn SRL din incinta Parcului Industrial Brazi s-a soldat cu o amendă de 100.000 de lei. În plus, comisarii gărzii de mediu au solicitat APM Prahova suspendarea autorizației de mediu și, implicit, închiderea incineratorului.

În urma unui control efectuat de reprezentanții Ministerului Mediului în luna decembrie a anului trecut, firma care administrează incineratorul de deșeuri de la Brazi a avut de îndeplinit mai multe condiții pentru intrarea în legalitate, termenul stabilit pentru conformare fiind 15 februarie.

La reluarea controlului, din 17 februarie, comisarii Gărzii de Mediu Prahova au constatat nerealizarea în totalitate a măsurilor, motiv pentru care au dispus amendarea firmei Eco Burn cu 100.000 de lei și au solicitat APM Prahova suspendarea autorizației integrate de mediu.

Potrivit legislației în vigoare, autorizația integrată de mediu se suspendă de către autoritatea competentă pentru protecția mediului care a emis actul de reglementare, pentru nerespectarea prevederilor acestora sau ale programelor pentru conformare/planurilor de acțiuni, după o notificare prealabilă prin care se poate acorda un termen de cel mult 30 de zile pentru îndeplinirea obligațiilor. Suspendarea se menține până la eliminarea cauzelor, dar nu mai mult de 6 luni. Pe perioada suspendării, desfășurarea proiectului sau activității este interzisă.

FOTO Document

Raspuns_inf._Observatorul_Prahovean_-SC_ECO_BURN-page-001_afb54.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău