Cei 6 români de pe vasul Diamond Princess au ajuns în țară. Raed Arafat spune că suntem pregătiți în cazul în care au fost infectați cu coronavirus

0
Diamond_Princess_in_Hobart_241f4.jpg

Diamond_Princess_in_Hobart_241f4.jpg

Vasul de croazieră Diamond Princess a fost blocat de la începutul lunii în portul japonez Yokohama din cauza epidemiei de coronavirus.

Cetățenii români au fost aduși cu un avion militar, în condiții speciale. În următoarele două săptămâni, ei vor fi izolați, ținuți în carantină într-un loc pe care autoritățile nu l-au dezvăluit, conform digi24.

Dintre cei 600 de pasageri ai vasului, contaminați cu coronavirus, 2 au decedat.

Românii au fost testați medical la plecarea din Tokyo, pe aeroport, iar rezultatele la coronavirus sunt negative.

Ei au ajuns mai întâi la Berlin, în cursul nopții, de unde au fost preluați de o aeronavă C-27J Spartan trimisă de Ministerul Apărării. Aeronava a aterizat la Baza aeriană 90 din București, sâmbătă, în jurul orei 7:15.

„Fiecare va avea încăperea lui, cu grupul sanitar propriu cu tot. În momentul în care apare vreo problemă gen febră, simptomatologie care să atragă atenția că poate devine pozitiv pentru coronavirus, atunci se repeta analizele și este trimis la spital dacă acest lucru se confirmă. Dacă în 14 zile nu apare nimic, înainte de plecare sunt testați și pleacă acasă dacă la 14 zile nu se pozitivizează analizele”, a explicat la Digi24 secretarul de stat pentru situații de urgență, Raed Arafat.  

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău