Virgil-Paunescu-3-Foto-Costi-Duma-696x536_2748c.jpg

Prof. Dr. Virgil Păunescu, directorul Institutului OncoGen de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului din Timișoara, a declarat pentru newsweek.ro că a găsit similitudini între imunterapiile pentru tratarea cancerului și obținerea vaccinurilor pentru bolile infecțioase.

”Am adaptat cercetarea noastră la bolile infecțioase, la viruși. Trebuie să precizez că în oncologie, în manipularea sistemului imun, așa zisele vaccinuri antitumorale sunt personalizate. Vom scoate cât de curând, apropos și de observațiile pe care le-am primit, o variantă îmbunătățită a acestui vaccin și urmează să comandăm peptidele respective undeva în Europa”, explică profesorul Păunescu.

”Acum lucrăm la a doua variantă pentru populația din România și Europa. Între timp am luat în studiu și profilul genetic al populațiilor din China pentru a le face și lor o propunere, evident, mai elaborată. Acolo populația este mult mai diversă   și ne așteptăm să existe un număr mult mai mare de caracteristici imune de care trebuie să se țină cont și, în final, să iasă un amestec de mult mai multe proteine” a completat șeful Departamentului de Științe Funcționale și al disciplinei de Imunologie de la UMF Victor Babeș. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ctiți articolul integral pe newsweek.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Observatorul Prahovean
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg