incendiuvegetatie-1_3041e.jpg

Focul a izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri și s-a extins cu rapiditate din cauza vântului.

Pompierii de la ISU Buzău intervin pentru stingerea incendiului de proporţii care s-a manifestat în zona localităţii Pâclele din comuna Berca, unde sunt conducte de gaze, focul întinzându-se până în apropierea bisericii din sat şi a gospodăriilor de la marginea localităţii.

În total, peste 40 de pompieri s-au chinuit noaptea trecută să stingă flăcările care ajunseseră foarte aproape de biserică şi au trecut pe deasupra unei conducte de gaze.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”La ora 19.45 s-a primit un apel la  112 care semnala un incendiu pe raza localităţii Pâclele, comuna Berca. Primele forţe ajunse la faţa locului au făcut eforturi susţinute pentru protejarea locuinţelor de la marginea localităţii, a bisericii, a unei conducte de gaze şi a unei plantaţii de pin. Forţele au fost suplimentate apoi cu pompieri de la Buzău, Râmnicu Sărat şi de la Mărunţişu, de asemenea a fost activată grupa operativă din cadrul ISU Buzău. În urma incendiului au ars 150 de hectare de vegetaţie uscată, lăstăriş, mărăciniş”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, sublocotenent Vasile Prahoveanu pentru news.ro.

Deși o bună parte din suprafața incendiată a fost stinsă, pompierii încă mai au de lucru și miercuri dimineața.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg