ninsori-munte-zapada_c3596.jpg

Meteorologii au emis, marți, o atenționare de cod galben de ninsori și intensificări ale vântului, avertizare valabilă în special în zona de munte.

Potrivit ANM, în intervalul 28 ianuarie, ora 20:00 - 29 ianuarie, ora 18:00, în mai multe județe, inclusiv în Prahova, în special în zona montană înaltă, se vor înregistra intensificări susținute ale vântului și precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare.

Astfel, spun meteorologii, „în intervalul menționat, la munte treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va prezenta intensificări, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80...100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Meteorologii au anunțat că precipitații vor depăși local 15…20 l/mp, iar în Munții Apuseni,în grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, peste 25 l/mp, astfel încât se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Precipitații, în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, vor fi și în Maramureș și în nord-estul Transilvaniei. Izolat vor fi depuneri de polei. Temporar vântul va avea intensificări și în restul teritoriului, cu rafale de 50...60 km/h, potrivit ANM

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg