46 de intervenții ale pompierilor ISU Prahova în ultimele 24 de ore: incendii, accidente și efectele codului galben de vânt puternic

0
4ca6352b-8182-4bea-b9f6-483a9aed4365_439c7.jpg

4ca6352b-8182-4bea-b9f6-483a9aed4365_439c7.jpg

Pompierii au intervenit la 11 misiuni de stingere a incendiilor, 2 misiuni pentru asigurare zonă accidente rutiere iar echipajele SMURD au acționat în 26 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, și în alte 7 misiuni de deblocări și fenomene meteo (degajare copaci, panouri publicitare, acoperiș).

Miercuri, 23 ianuarie a.c., pompierii militari prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea a opt incendii de vegetație uscată produse în localitățile Ariceștii Rahtivani, Urlați, Vălenii de Munte, Drajna, Bălțești, Comarnic și Florești (2).
Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spații deschise, cetățenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetației uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ 18 ha vegetație uscată.

Aseară, în jurul orei 18:02, salvatorii prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la lizera unei păduri situată între cartierul Ghioșești și satul Talea.
La sosirea pompierilor la locul intervenției incendiul se manifesta violent pe o suprafață de aproximativ 3 ha la jnepenișul, vegetația uscată și buturugile din apropierea unei păduri de pin, cu pericol de propagare la aceasta.
30 de pompieri s-au deplasat pedestru pe o distanță de aproximativ 2 km pana la locul intervenției. In sprijinul salvatorilor au acționat și 15 cetățeni pentru a opri vâlvătaia.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii intenționate a sursei de aprindere pentru a genera evenimentul.

Ieri, în jurul orei 16:50, două echipaje de stingere au fost alertate despre producerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea prahoveană Lapoș.
La sosirea echipajului la locul intervenției, incendiul se manifesta la acoperișul anexei pe o suprafață de aproximativ 50 mp.
Cauză probabilă de producere a acestui eveniment o constituie un coș de fum deteriorat. Urmare a incendiului au ars 2 mc de scândură, 2 tone de fân, 500 kg. lemne de foc și mobilierul aferent.

sursa ISU Prahova

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău