Mai multe instanțe din țară au anunțat suspendrea activității, miercuri, din cauza eliminării pensiilor speciale. Tribunalul Prahova nu a luat încă o decizie

0
ciocan-judecator-3-968x460_edf23.jpg

ciocan-judecator-3-968x460_edf23.jpg

Preconizata eliminare a pensiilor speciale duce la decizii radicale ale mai multor instanțe din România. Rând pe rând, în cursul zilei de marți, magistrații au decis să suspende activitățile curente, cu anumite excepții.

Judecătorii de la Curtea de Apel București au decis marți, cu majoritate, suspendarea activității instanței pe fondul nemulțumirilor legate de eliminarea pensiilor de serviciu. Informația a fost confirmată printr-un comunicat de presă.

Decizia a fost luată în urma convocării Adunării Generale, în cadrul căreia s-a ajuns la concluzia că inițiativa legislativă afectează independența sistemului judiciar și statutul magistraților, au mai precizat surse participante la ședință.

Astfel de decizii au venit de la Iași, Buzău, Craiova și alte tribunale din țară. La Tribunalul Prahova nu a fost luată încă o decizie, urmând ca eventuala participare la protestul magistraților să fie anunțată public, în cazul în care se va opta pentru această variantă. Aceeași situație este și la celelalte instanțe prahovene.

Legea privind eliminarea pensiilor speciale va intra la votul deputaților în 28 ianuarie, a anunțat luni președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a dat raport favorabil în 17 decembrie pentru abrogarea pensiilor speciale. Singurii care își mentin privilegiile sunt militarii și polițiștii.

Magistrații își pierd pensiile speciale, deși au de partea lor o decizie a Curții Constituționale care spune că modificarea acestora este neconstituțională.

După forma de protest de miercuri, magistrații urmează să anunțe ce pași vor face pentru a nu-și pierde pensiile speciale.

ciocan-judecator-3-968x460_51aa1.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău