alexe-mediu_acf79.jpg

După un control inopinat efectuat ieri la incineratorul de deșeuri periculoase Ecoburn din incinta Parcului Industrial Brazi, ministrul Mediului a anunțat că acesta ar putea fi închis din cauza neregulilor și că au fost sesizate organele de cercetare penală.

UPDATE Reacția Ecoburn după controlul inopinat al ministrului Mediului la incineratorul din Brazi

Joi, ministrul Mediului, Costel Alexe, s-a convins la fața locului că deșeurile periculoase, inclusiv cele medicale, sunt depozitate haotic direct pe sol, în aer liber, în curtea incineratorului aparținând firmei Ecoburn din Brazi (Imagini AICI)

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Deși avea obligația ca deșeurile medicale până la incinerare să fie depozitate în camera frigorifică, ele erau depozitate pe o platformă sub cerul liber. Deși avea obligația de a depozita pe o platformă betonată de 480 de mp, deșeurile erau depozitate pe o suprafață de zece ori mai mare, 5.000 de mp” a declarat ministrul Alexe, la Digi 24.

Acesta a anunțat că din cauza neregulilor a fost obligat să sesizeze Poliția și Parchetul.

”Am decis să trimit dosarul către organele de cercetare penală, fiind identificate abateri grave”, a mai spus ministrul

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg