Ministrul Mediului, control inopinat la incineratorul Ecoburn din Brazi: ”Deșeurile erau depozitate haotic, sub cerul liber!”

0
jpg_60692.jpg

jpg_60692.jpg

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a fost astăzi, într-un control inopinat la incineratorul de deșeuri periculoase Ecoburn din incinta Parcului Industrial Brazi.

UPDATE Reacția Ecoburn după controlul inopinat al ministrului Mediului la incineratorul din Brazi

Acesta a găsit deșeuri, inclusiv medicale, care erau depozitate haotic în curtea societății, direct pe sol. 

‘’Astăzi, la fața locului, cantitățile de deșeuri erau foarte mari, depozitate haotic, peste tot prin curte și evident, neconform cu legislația în vigoare. Deși aveau obligația ca deșeurile medicale, până la incinerare, să fie depozitate în camera frigorifică, ele erau depozitate pe o platformă, sub cerul liber” a declarat minsitrul Mediului, la Digi 24.

Costel Alexe a anunțat că incineratorul se va închide în luna februarie, dacă până atunci nu îndeplinește condițiile de mediu.

Informația a fost confirmată și de conducerea Gărzii de Mediu Prahova.

”Agenția de Protecția Mediului a emis o notificare prealabilă pentru incinerator, în urma controlului efectuat în decembrie 2019, notificare care prevede un termen de conformare de 60 de zile. În luna februarie va exista un nou control, pentru a se constata dacă au fost implementate măsurile trasate”, a declarat Gabriela Munteanu, comisar șef Garda de Mediu Prahova, pentru observatorulph.ro.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău