Directorul TCE Nicolae Alexandri, muștele, și fosa cu miere. Fugi Volo, fugi!

0
volosevici-gunia-alexandri-pnl-prahova_df67b.jpg

volosevici-gunia-alexandri-pnl-prahova_df67b.jpg

Dacă ați trăit în Ploiești, nu aveți cum să nu fi auzit de ”Nae Combinatorul”, pe cartea de identitate figurând sub numele de Nicolae Alexandri, cel mai liberal social democrat, eventual invers, pentru că tot aia e. E el este Hopa Năică, fratele geamăn al lui Hopa Mitică.

Pentru calitatea serviciului public de transport persoane din Ploiești, actualului director al TCE trebuie să-i mulțumiți. Actualul director, Năică de la depou, este unul dintre highlanderii politici ai orașului. Deși nu pare să fie pe undeva, el este peste tot. Mă rog, peste tot pe unde apare o sinecură babană. Năică s-a reactivat public, nu printr-o declarație despre ce are de gând să facă la TCE, spre binele călătorului ploieștean, ci printr-o declarație în care își arată susținerea pentru o eventuală candidatură la Primărie a lui Andrei Volosevici. Trebuie să recunoaștem că susținerea publică arătată de Năică de la depoul de tramvaie e ca utilitatea intervențiilor lui Condurățeanu pe orice temă, ca utilitatea unei fabrici de șuruburi cu filet invers, ca a unui polițist local la circulație sau ordine publică, ca prezența Vioricăi Dăncilă la un seminar al Academiei Române.

Să facem totuși un scurt istoric pentru cei cărora nu le-a păsat pe ce lume trăiesc, dar care și-au revizuit atitudinea, sătui de competența actualei administrații publice din Ploiești, incluzând aici și mărețele realizări de la societățile din subordinea municipalității, printre care se numără și TCE. Experiența este necesară și pentru cei care votează pentru prima oară.

Cine este Năică, rătăcitorul prin depou? Pe la începuturile anilor 2000, un oarecare Dinu Patriciu a observat cum un individ sfios, aducând ca fizionomie cu celebrul actor de comedie Norman, rătăcea prin grajdurile de la Hipodromul Ploiești. Dădea apă la căluți, împărțea judicious fânul și baloții cu paie, îi spăla, îi țesăla, doar fundă roșie nu le punea. A trecut și prin perioada Romcalor, acolo unde a aprofundat interacțiunea banului public cu sectorul privat. Nu se poate fără experiență.

Chiar avea potential, așa că pentru Năică a urmat intrarea în politică. Și uite așa, din dreptul calului, că doar nu de la coada lui, apoi o scurtă perioadă în privat, omul a ajuns sub săgeata galbenă a liberalilor. Mandate de parlamentar, prefect de Prahova, plus esențialele calități oficiale de membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Azerbaidjan, Republica Macedonia și Republica Elenă. Atât de bun era, că a ajuns și director general la Conpet. Nu chiar general, ca alții de acolo, dar teoretic era șeful lor. S-a lăsat păgubaș. Asta chiar l-a depășit, neînțelegând că doar pentru tâmpiți funcția bate gradul. Nu era cazul la Conpet.

Revenind la politică, în perioada de liberalism, atât de tare ajunsese Nae de la peneleu, că aproape nimic nu mai mișca fără ca el să știe, fără ca el să încuviințeze. Normal că nu își făcuse doar prieteni. Și datul ăsta din coate are dezavantajele lui. Din greșeală, îl mai pocnești pe unul peste superba-i fizionomie, iar ăla nu te uită și nu te iartă, mai ales în politică. Cert este că mai toți îl cunoșteau ca Nae Combinatorul, la mare concurență cu Adrian Semcu, un alt liberal cu abilități similare.

Istoria îmbibată cu securiști reactivați a dat naștere celebrei alianțe USL, o struțo-cămilă social-democrat-liberală și profund umanistă. Ceva mai hidos de atât a avut România doar când Iliescu a trecut de la comunism la democrație originală și i-a convins pe mulți că așa e mai mișto. Păi dacă nu făcea Nae toate combinațiile posibile cu PSD-ul, atunci cine le mai făcea?

USL-ul s-a dus membrului de suflet, dar nostalgiile au continuat să îl bântuie. Nu se mai regăsea în PNL, așa că a plecat la ALDE, după prietena Grațiela, care acum cocheteaă cu PSD-ul, când Nae tocmai a plecat de acolo. Apoi, Nae a revenit. Apoi a plecat. Era așa, ca elementul ovoidal, care se învârte într-o căldare. A plecat de câteva ori și cam tot de atâtea ori a revenit în PNL, până într-o zi, când, sătul să penduleze între cele două minuni liberale ale României, Năică a decis să fie social democrat, un fel de #rezistliberal în PSD. Pe ăștia, dacă nu-i faci din interior, te fac ei șef la vreo societate cum ar fi TCE.

Ce e interesant, e că pe vremea când era în USL, Nae de la cai, liberali și depou era un înfocat luptător anti-PDL. Nenorocitul ăla de marinar și acoliții lui distruseseră țara, iar asociația ecumenică martorii lui Ponta, Antonescu și Voiculescu ar fi urmat să repună patria pe un făgaș normal, unul normal pentru interesele lor. Destul mâncaseră Udrea și Cocoș! ”Să mai mănîncă și gura noastră”, cum zicea un elector de-al lor.

Doar că, ce coincidența naibii, în Ploiești, primar era Volosevici, adică unul de la PDL. Și nu era apariție publică a lui Nae de la useleum, în care să nu-l ardă pe portocaliul Volo. Dacă îl ascultai pe Nae de la… (de oriunde voia el să fie), aflai că un primar mai prost, mai incompetent și mai corupt decât Volosevici nu există. Ce să vezi, ploieștenii nu prea erau de acord, Volo rămânând în conștiința majoritâții ca unul care chiar a făcut ceva pentru oraș. Dacă te mai raportezi și la dezastrul și incompetența administrativă din ultimii ani, înțelegi de ce Volosevici are acum șanse mari și dacă va candida independent.

Între timp, Nae a continuat să rătăcească la TCE, ca director, pendulând între depoul de tramvaie și garajul plin de Ikarusuri cu burduf din anii 70. Fumul de la țevile de eșapament a fost inhalat de Nae transportatorul, afectându-i serios memoria politică și capacitățile de evaluare. Știți cum e cu poluarea în Ploiești. Te ia de nas și de cap fumul, mai ales dacă-l inhalezi direct din garaj. Ceva i-a rămas totuși intact la nivel neuronal: instinctul de conservare pe linie de sinecuri și combinații. Cu Dobre nu prea mai are cum să se împace, ca să revină la PNL, la care se adaugă și șansele reale ca Dobre să redevină primar, dar nu se știe în ce localitate, unde lumea nu a apucat să-l cunoască. Așadar, Dobre nu e o opțiune viabilă. La PSD apele sunt tulburi. Ganea are șanse cam cât Dobre, mai sunt și alte variante la fel de bune, doar el nu e o variantă, el, Nae, până ieri pesedistul. Și uite așa a apărut renunțarea de ieri, dezicerea de PSD.

Între noi fie vorba, pentru unul ca Nae Alexandri ar trebui inventată adeziunea de partid în care să nu se completeze și numele partidului, ci doar datele lui, că nu se știe mâine pe unde îl găsim și nu are rost să consumăm cantități industriale de hârtie cu adeziuni tip. Păi, ori protejăm copacii, ca să îi dăm la austrieci moca, ori nu-i mai protejăm?

Contactat de observatorulph, Nicolae Alexandri a precizat: ”Mi-am dat demisia din PSD. Îl susțin pe Andrei Volosevici dacă va candida pentru Primăria Ploiești. Nu mai sunt membru la niciun partid. Și întoarcerea mea în PNL, în calitate de deputat independent, la începutul anului 2015, s-a datorat tot unui proiect care viza candidatura lui Andrei Volosevici la Primăria Ploiești, însă atunci a intervenit altceva. Repet, dacă Andrei Volosevici va candida la Primăria Ploiești, consider, la fel ca în 2015, că pentru oraș va fi o oportunitate.”

Nouă ne e clar: aici e vorba că a intervenit o extorsiune a degajamentului politic, formând un vortex de aer, care l-a aruncat pe Nae fix lângă un posibil candidat cu șanse reale. Rămâne de văzut dacă Volosevici vrea neapărat să candideze, să își facă partid și dacă vrea neapărat să piardă. În cazul în care apare susținut de eternul, fascinantul, competentul și omniprezentul Nae, Volo are toate șansele să o facă de ”OAE”.

volosevici-gunia-alexandri-pnl-prahova_d6f42.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău