Ministerul Educației îi contrazice pe sindicaliștii care au anunțat probleme majore prin interzicerea detașărilor de la privat la stat

0
scoala_947ab.jpeg

scoala_947ab.jpeg

După ce sindicaliștii din Învățământul preuniversitar au contestat interzicerea detașărilor de la privat la stat, invocând disponibilizările masive care se vor înregistra la nivelul funcțiilor contractuale, Ministerul Educației și Cercetării a prezentat public situația celor care-și vor pierde postul: doar 1,53 dintre angajații din învățământul preuniversitar vor fi afectați de Ordonanța 1/2020.

Ministerul Educației și Cercetării a solicitat Inspectoratelor Școlare Județene / Inspectoratului Școlar al Municipiului București o analiză cu privire la impactul aplicării prevederilor punctului 20, Art. III, alin. (1) și (2) din OUG nr.1/2020, prin care se stipulează că detașările se pot se realiza numai cu personal angajat în instituții și autorități publice.

Rezultatele raportului realizat de către inspectorate evidențiază că numărul posturilor care se vor vacanta prin aplicarea prevederii menționate anterior reprezintă 1,53% din numărul posturilor didactice auxiliare și nedidactice din sistemul de învățământ preuniversitar.

Inspectorii școlari generali vor monitoriza desfășurarea activității unităților de învățământ și vor lua toate măsurile care se impun, în conformitate cu prevederile legale, anunță Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

Citește și REACȚIA SINDICATELOR FAȚĂ DE INTERZICEREA ACESTOR DETAȘĂRI

Foto cu caracter ilustrativ

scoala_4d66a.jpeg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău