ursi_3ed8f.jpg

Ultimele modificări aduse legii vânătorii au fost promulgate de către președintele Klaus Iohannis. Printre altele, acestea prevăd ca victimele atacurilor comise de urși și mistreți să fie despăgubite.

În cazul persoanelor rănite sau ucise de urși ori mistreți, dezdăunările vor fi acordate de autoritatea publică centrală care răspunde de vânătoare sau de autoritatea de mediu.

Aceste despăgubiri vor fi acoperi costurile de spitalizare, cheltuielile de înmormântare și veniturile nete pe care persoana atacată de urs le-ar fi realizat pe o durată echivalentă cu perioada în care s-a aflat în incapacitate de muncă, scrie Europa FM.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Vor fi acordate de asemenea daune morale care se vor calcula în funcție de salariul persoanei atacate de urs.
Dacă victima nu este salariat, atunci va primi echivalentul salariului minim pe economie.

De despăgubiri din fondul public vor beneficia și cei care gestionează fondurile cinegetice și intervin pentru relocarea urșilor. În acest caz, banii vor fi acordați prin consiliile județene

Modalitatea de calcul a acestor despăgubiri urmează să se stabilească prin hotărâre de Guvern, mai spune sursa citată.

Foto cu caracter ilustrativ

ursi_7f9df.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg