„Ordin” mai puțin obișnuit al unui șef din Poliția Ploiești pentru subalterni: donați sânge! FOTO

0
ed26143c-7e84-41ae-b6f9-4874d550550d_06dc7.jpg

ed26143c-7e84-41ae-b6f9-4874d550550d_06dc7.jpg

Polițiștii Secției 1 din Ploiești au putut fi remarcați, astăzi, într-o altfel de misiune. Și-au luat curajul cu ei, dar și dorința de a face un bine și au mers să doneze sânge.

Unii de acasă, alții veniți direct de la birou, 20 de persoane care lucrează la Secția 1 de Poliție din Ploiești au mers, în frunte cu șeful lor, la Centrul de Donații Sanguine. Nu este prima dată când fac acest gest, ci de ceva timp încoace, a devenit un fel de tradiție.

Cel mai activ dintre ei, dar și cel mai solicitat de către personalul medical al Centrului, este chiar șeful secției, datorită faptului că are una dintre grupele rare de sânge: 0 cu RH negativ.

„Și ca un bun șef ce este, de ceva vreme nu mai vine singur la noi, ci cu mare parte din echipa sa. Le mulțumim că fac acest lucru, sunt niște donatori de bază și un exemplu de urmat. Cam de 2-3 ori pe an, personalul de la Secția 1 vine să facă un astfel de gest“, ne-a declarat cu mult entuziasm dr. Georgeta Hanganu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Ploiești.

Cei care vor să le urmeze exemplul oamenilor legii, se pot prezenta zilnic la unitatea amintită mai sus, de pe Șoseaua Vestului 24. Donatorii trebuie să fie sănătoși, să aibă peste 18 ani și peste 55 Kg, și să nu fi fost șupuși nici unui tratament (în trecutul apropiat), chiar și pentru o afecțiune banală și tranzitorie.

Somnul și un mic dejun format din proteine si glucide, fără prea multe grăsimi, dar cu multe lichide dulci, ceai cafea, sucuri naturale sunt absolut necesare înainte de donare. Sunt interzise în ziua donării consumul de alcool și fumatul.

Totodată, pentru donatori există și o serie de beneficii: o zi de concediu plătit, bonuri de masă în valoare de 60 de lei, decontarea transportului dacă vine din afara localității unde se află centrul de transfuzii sau 50% reducere, pentru o lună, a abonamentului la un mijloc de transport în comun.

Foto: Georgeta Hanganu

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău