Isterie în Prahova. De frica pestei africane, sătenii își sacrifică porcii mai devreme ca să nu îi confiște autoritățile

0
756663-1539608580-pesta-porcina-africana-se-extinde-spre-asia-si-vestul-europei_9fb23.jpg

756663-1539608580-pesta-porcina-africana-se-extinde-spre-asia-si-vestul-europei_9fb23.jpg

Vestea că la noi în județ au fost descoperite două noi focare de gripă porcină s-a răspândit rapid printre prahoveni, care au început să-și sacrifice animalele mai devreme decât de obicei, de frică să nu rămână fără ele.

Chiar dacă focarele au fost confirmate doar la Plopu și Mănești, prahovenii din aproape toate comunele au intrat în panică. Așa se face că în această perioadă se sacrifică porcii mai ceva ca în ziua de Ignat.

Citește și Lovitură grea înainte de Crăciun din cauza focarelor de pestă porcină africană de la Plopu și la Mănești. Se interzice sacrificarea animalelor fără avizul DSVSA Prahova

”Decât să vină jandarmii să-mi ia porcul din coteț, pe care numai eu știu cum l-am crescut aproape un an, mai bine îl tai acum și-l bag la congelator. Într-un fel e mai bine așa, că facem cârnați și tobă pe îndelete și avem timp să le punem și la afumat până de Crăciun” susține un sătean din Cărbunești, o comună aflată la o distanță destul de mare față de localitățile unde au fost semnalate ultimele focare de pestă porcină africană.

Citește și: Focare de pestă porcină africană la Plopu și la Mănești. Filtre mobile la intrările din județul Prahova

Autoritățile locale încearcă să liniștească populația și să dezmintă zvonurile privind confiscarea porcilor. Este și cazul primarului comunei Lipănești, Nica Robert, care a postat pe Facebook următorul mesaj:

”Informare privind pesta porcină africană!
Nu se iau porcii din gospodăriile lipăneștenilor!
Nu suntem în zona de restricție de 3 km distanță față de focarul de pestă porcină africană din comuna Plopu ( unde s-au luat doar porcii din focar)!
Vă rog nu intrați în panică, tăierea porcilor o puteți face oricând conform programării dumneavoastră în perioada Crăciunului! Transmiteți și altora!”

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău