Un prahovean a fost prins în timp ce fabrica țigarete acasă. Ce au descoperit polițiștii

0
61947049_13cb9.jpg

61947049_13cb9.jpg

Un prahovean a fost trimis în judecată pentru producerea artizanală de țigarete în afara unui antrepozit fiscal autorizat.

Comunicatul IJP Prahova:

Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat cercetări într-un dosar penal privind un brașovean de 51 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă.

Din cercetări a rezultat faptul că acesta s-ar fi aprovizionat frecvent de la un bărbat din comuna Bucov (trimis în judecată în altă cauză penală), cu cantitatea totală de 6.000 de țigarete confecționate artizanal și i-ar fi solicitat acestuia să le producă şi livreze, sens în care a promis tăinuirea bunurilor produse din infracţiune, cât și primirea, dobândirea, transformarea și înlesnirea valorificării acestora.

Țigaretele erau folosite de inculpat pentru consumul propriu, cât și pentru a le oferi persoanelor care îl ajutau cu treburile în gospodărie.

Prejudiciul cauzat este de 2.591 lei, nerecuperat.

Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești pentru a dispune în cauză.

foto cu caracter ilustrativ

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău