Premieră în România – Poliția Locală a orașului Darabani a fost desființată prin Hotărâre de Consiliu Local

0
12-sondaj-nou-politia-locala_4acea.jpg

12-sondaj-nou-politia-locala_4acea.jpg

Aleșii locali dărăbăneni au votat în cadrul ultimei ședințe ordinare de Consiliu Local reorganizarea aparatului de specialitate al primarului și aprobarea organigramei și statului de funcții al personalului din cadrul Primăriei orașului Darabani, județul Botoșani, care a inclus înființarea și reorganizarea unor compartimente, dar și desființarea Poliției Locale, conform știri.botoșani.ro

”În vederea eficientizării cheltuielilor administrative și operativității aparatului de specialitate al primarului orașului Darabani, deoarece o parte a personalului Poliției Locale Darabani, pentru funcția și autoritatea ce o dețin, nu se bucură de respectul cuvenit din partea cetățenilor, datorită unor manifestări ale acestora din timpul serviciului cât și în timpul liber care aduc atingere prestigiului autorității publice în care își desfășoară activitatea, Serviciul Poliție Locală se desființează” se arată în raportul de aprobare al primarului Liviu Hrimiuc.

Raportul primarului din Darabani conține esența unei nemulțumiri la nivel național. În ultima vreme se discută tot mai insistent despre utilitatea acestei instituții, despre imaginea polițistului local, dar mai ales despre sumele fabuloase cheltuite din bugetul fiecaărei primării. Mai mult decât atât, cei mai vehemenți contestatari sunt adevărații polițiști, cei ai MAI, care au ajuns să fie mai prost plătiți și mai slab dotați, în condițiile în care cel puțin în materie de ordine publică greul este pe umerii lor.

În cazul Poliției Locale Darabani, ”a fost o inițiativă a conducerii Primăriei, toată Poliția Locală s-a reorganizat. Angajații au fost redistribuiți pe alte posturi astfel încât să eficientizăm munca lor pentru oraș. Nu-și pierde nimeni postul” a declarat pentru Darabaneni.ro, viceprimarul orașului Darabani, Alin Gîrbaci. 13 consilieri locali au votat pentru adoptarea acestei hotărâri, iar 4 dintre ei s-au abținut.

Problema nu se pune din perspectiva unor intenții rele, care să genereze măsuri cu impact social în privința polițiștilor locali. Cei mai mulți dintre ei sunt oameni care muncesc cinstit, nefiind vina lor că nu sunt oraganizați astfel încât să fie cu adevărat utili societății, contribuabilii să simtă că banii nu sunt cheltuiți în zadar. Nu este vina polițistului local de rând că structura din care face parte a devenit de cele mai multe ori un instrument în mâinile politicienilor, nu în slujba comunităților locale.

Nici faptul că vorbim despre salarii foarte mare nu este vina acestor oameni. Poate, dacă ar fi fost mai prezenți pe străzi, mai fermi în intervenții, mai respectați în societate, nu ar fi existat aceste discuții. Așa cum spun cei mai mulți dintre polițiștii MAI, la intervenții localii sunt mai mereu depășiți de situațiile din teren, apelând tot la MAI. 

Fără a se dori ca acești oameni să ajungă șomeri, se impune totuși o dezbatere serioasă la nivel național care să ducă la reoganizarea din temelii a Poliției Locale. Departe de noi dorința de a le face rău angajaților, însă atât timp cât contribuabilul plătește este firesc să fie direct interesat cum se cheltuiesc banii lui, dacă vorbim despre eficiență sau sumele ar trebui redirecționate către adevăratele domenii de interes public.

12-sondaj-nou-politia-locala_3e932.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău