Alina Bica a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare. Pe surse, se spune că este în Spania

0
61970028_30853.jpg

61970028_30853.jpg

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, miercuri, condamnarea  marți fostei șefe a DIICOT Alina Bica la 4 ani de închisoare cu executare.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins, miercuri, apelul formulat de Alina Bica la sentinţa prin care a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă.

”În majoritate: Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de inculpata Bica Alina Mihaela şi de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 1057 din 29 noiembrie 2016, pronunţată de Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr. 2471/1/2015. În baza art.275 alin. (2) Cod procedură penală obligă apelanta intimată inculpată Bica Alina Mihaela la plata sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat, ocazionate de soluţionarea apelului declarat de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 27 noiembrie 2019”, a transmis, miercuri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În 19 martie, ICCJ a admis o contestaţie în anulare formulată de fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi a dispus rejudecarea apelului. Apărătorul Alinei Bica a solicitat în instanţă desfiinţarea hotărârii de condamnare, invocând decizia Curţii Constituţionale privind constituirea nelegală a completurilor de 5 judecători de la Instanţa supremă.

În acelaşi dosar, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a fost achitat de judecătorii Instanţei supreme.

Conform G4 media, potrivit procedurilor, după ce polițiștii constată că Alina Bica nu se mai află în România, ea va fi dată în urmărire internațională, iar de extrădarea sa se va ocupa Ministerul Justiției, condus acum de Cătălin Predoiu. Bica i-a fost secretar de stat lui Predoiu în primul mandat de ministru al Justiției.

surse: ÎCCJ, g4media

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău