FLORIAN_STOICA_c51ae.jpgA fost iubit pentru felul său de a fi, dar și pentru calitățile vocale. Piesele i-au fost și-i sunt cântate de mii și mii de români. De ceva ani revenise pe scenă și-și continua concertele LIVE. Doar că moartea l-a lovit fulgerător și nici apropiații n-au mai apucat să-i spună „Mai rămâi puțin“. Astăzi l-au condus pe ultimul drum, la Urlați.

Slujba de înmormântare a fost programată pentru astăzi, la prânz, la Biserica Sfinții Voievozi din Urlați.Artistul și-a dat ultima suflare miercuri, la ora 22.45, la vârsta de 58 de ani.

Vestea morții lui Florian Stoica a fost un șoc pentru toți cei care l-au cunoscut. Iar lucrul acesta se poate vedea și din multitudinea mesajelor postate pe pagina sa de facebook. Printre cei care și-au exprimat regretul este și marele campion al nostru, Ivan Patzaichin, „Mulțumesc, Florian, pentru muzică și prietenie! E foarte dureroasă plecarea ta”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Însă unul dintre cele mai sfâșietoare mesaje care exprimă un cumul de durere, nedumerire, neputință în fața ceasului neiertător al omului, este cel al lui Victor Solomon, prietenul și colegul de trupă al lui Florian Stoica. Trupa Conexiuni, în această formulă, avusese ultimul spectacol vinerea trecută, la București, dar planurile de viitor erau multe și frumoase.

„Aș vrea sa îți scriu de mână, nu de pe o tastatură...o voi face si așa....azi (nr. joi -14 noiembrie) mi-a fost frică sa intru pe facebook, telefonul urlă la mine în continuu....AVEAM PLANURI! Sâmbătă trebuia sa mergem la lansarea cărții Marinei, ca să cântăm...poate ironic, dar cartea se cheamă «Pași prin viață»... Sâmbătă, în schimb, vin să te vizitez la cea mai nedorită vizită. AVEAM PLANURI!!! Pe 25 mergeam la ziua lui Ivan, vroiam să îți comand un tort pentru că sunteți născuți in aceeași zi...AVEAM PLANURI!!!

Am cântat vinerea trecută împreună și cu band, ca de obicei ai cântat așa cum știai sa o faci doar Tu! Strașnic!!!! AVEAM PLANURI!!!Trebuia sa mergem în Brasov, începusem să pregătim turneul nostru pentru februarie, martie, aprilie...30 de orașe...AVEAM PLANURI...trebuia sa intrăm la studio pentru piesele pe care le-ai compus în ultima perioadă, să le imprimăm, dar să și reeditam TU și MAI RĂMÂI PUȚIN...AVEAM PLAAAANURI!

Tot timpul mi-ai spus ca ultima piesă din concertele noastre să fie MAI RĂMÂI PUȚIN. Tu de ce nu ai mai rămas, cel mai bun CAMARAD PE CARE L-AM CUNOSCUT ÎN VIAȚA MEA? Nu știu ce mă încearcă, să arăt cu pumnul și să-i spun să aibă grijă de tine sau să strig până la Cer că AVEAM PLANURI!!! Rămas-bun, Dragă Florian, ne vom vedea și altă dată pentru alte planuri... Al Tău, Victor Solomon“, este mesajul postat de artist pe pagina sa de Facebook.

Dincolo de marea lor pasiune, cei doi artiști și prieteni de-o viață au și rădăcini comune, ambii fiind născuți pe meleaguri prahovene. Florian, la Urlați, iar Victor, la Slănic.

Citiți și Gânduri despre și pentru Florian

FOTO: Sorin Petculescu

10297719_323599031123477_870392612834338281_n_85490.jpgFLORIAN_STOICA_c0b66.jpg10354686_323598894456824_1725603214823326473_n_edb87.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg