Gările și centrele de colectare a fierului vechi, luate la puricat! Ce „surprize“ au avut polițiștii prahoveni

0
WhatsApp_Image_2019-11-14_at_12.27.18_24cd1.jpeg

WhatsApp_Image_2019-11-14_at_12.27.18_24cd1.jpegPoliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi, a participat la o acțiune, organizată la nivel european, pe 13-14 noiembrie, sub egida RAILPOL, având ca scop siguranța cetățeanului și asigurarea integrității infrastructurii critice. Au fost verificate, printre altele gări, trenuri de călători, dar și centre de colectare a fierului vechi. În Prahova, polițiștii au depistat o serie de nereguli.

Verificările au acoperit toată țara, fiind efectuate inclusiv în județul nostru. Aici, au fost efectuate controale în 12 stații de cale ferată, precum și în 12 trenuri de persoane sau mărfuri și au fost verificate 30 de puncte de colectare a deșeurilor metalice.

Au fost legitimate 201 persoane și au fost aplicate 68 de sancțiuni contravenționale, fiind totodată reținute 5 permise de conducere și retrase trei certificate de înmatriculare, pentru abateri la regimul rutier.

Printre exemplele furnizate de IPJ Prahova din rândul „suprizelor“ de care au avut parte polițiștii, se regăsesc și cele de la un centru de colectare a deșeurilor feroase si neferoase situat în comuna Păulești, unde oamenii legii au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei, fiind constatate nereguli privind borderourile de achiziții.

Un alt agent economic din comuna Măgureni, a fost sancționat contravențional cu amendă de 500 lei, pentru neînregistrarea cantității de 226 kg material feros, aceasta fiind totodată ridicată în vederea confiscării.

La nivel național, în cadrul acțiunii, au fost mobilizați peste 2.500 de polițiști de la transporturi, ordine publică și rutieră.

Aceste centre nu au fost luate la puricat întâmplător, fiind cunoscute desele abateri ale celor care le dețin, dar și a celor care adună și aduc fierul vechi aici.

Acţiunile organizate de Poliţia Română, în primele 9 luni ale lui 2019, pentru prevenirea şi combaterea furturilor de metale au avut ca rezultat ridicarea în vederea confiscării a 63 de tone de metale feroase şi 12,6 tone metale neferoase (cupru), respectiv 1.167 de tone de mărfuri periculoase şi 42,5 tone deşeuri periculoase.

La acțiunea din 13-14 noiembrie au participat și reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Imigrări, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, jandarmi și polițiști locali.

Sursa foto-video: IPJ Prahova

 

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău