Autoritățile, în alertă la Băicoi. O informație falsă despre deșeuri radioactive a pus pe jar Garda de Mediu şi Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice

0
groapa-gunoi_cf688.jpg

groapa-gunoi_cf688.jpg

Autoritățile locale și județene au fost puse în alertă, în această dimineață, la Băicoi, în județul Prahova. Un cetățean a reclamat la Primărie și la 112 că a văzut o cisternă care transportă deșeuri radioactive la groapa de gunoi din localitate.

”A fost vorba de o alertă falsă. Un cetățean a văzut pe stradă o cisternă cu numere de Sălaj, care avea o pancartă cu un cap de mort pe ea, și care se îndrepta spre groapa de gunoi din localitate. A sunat la Primărie și la 112. Am reacționat rapid. Ne-am pus în alertă cu toții.

Am trimis deîndată la fața locului poliția locală. Între timp, au ajuns și autoritățile județene. Nu s-a confirmat. Se vor lua probe și vom primi un buletin de analiză care să confirme acest lucru.

În documentele de transport este precizat faptul că cisterna este încărcată cu nămol provenit din epurarea apelor uzate”, a declarat pentru Observatorul Prahovean primarul orașului Băicoi, Marius Constantin.

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova confirmă faptul că este vorba de o alarmă falsă, urmând a reveni cu precizări.

Fotografie cu caracter ilustrativ

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău