Zeci de magazine din Prahova, amendate pentru vânzarea de țigări de contrabandă

0
NGFmMDVjZWRiYmYzYWVjZWI3NTkzZTM3NTQ0NQ.thumb_c5a1d.jpg

NGFmMDVjZWRiYmYzYWVjZWI3NTkzZTM3NTQ0NQ.thumb_c5a1d.jpg

76 de amenzi în valoare de peste 350.000 de lei și 16.520 ţigarete confiscate. Acesta este bilanțul controalelor efectuate luna trecută de polițiștii prahoveni pentru combaterea fenomenului de contrabandă cu produse accizabile.

Comunicatul IJP Prahova

În cursul lunii octombrie a.c., lucrătorii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul inspectoratului au desfășurat activități ce au vizat prevenirea şi combaterea fenomenului de contrabandă cu produse accizabile, în special cu tutun şi ţigarete de contrabandă.

Astfel, au fost desfășurate 8 acţiuni specifice pe raza judeţului, ocazie cu care au fost verificaţi 49 de agenţi economici şi au fost constatate şi aplicate un număr de 76 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 351.000 de lei.

Polițiștii au confiscat 16.520 ţigarete diferite mărci, pentru care operatorii economici verificaţi nu deţineau documente justificative de provenienţă, în valoare de 14.838 de lei.

De asemenea, a fost confiscată suma de 1.035 de lei, provenită din vânzări şi nefiscalizată prin intermediul caselor de marcat aflate în dotarea unităţilor controlate.

Prevenirea, combaterea şi sancţionarea faptelor ilicite din domeniul contrabandei cu produse accizabile, în special cu tutun şi ţigarete de contrabandă, rămân în atenţia lucrătorilor din cadrul I.J.P. Prahova, astfel de acțiuni urmând a fi desfășurate și în perioada următoare.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău