lemne_74c15.jpgSezonul rece sporește și furturile de lemne din pădurile prahovene. Cel mai recent caz, depistat de către o patrulă de jandarmi a fost miercuri, pe raza ocolului Câmpina.

Oamenii legii au surprins în pădurea comunală din zona „Lacul lui Pascu", de pe raza localității Dițesti, o persoană de sex bărbătesc, care tăia fără drept, cu ajutorul unui motoferăstrău și a unui topor arbori specia „carpen". Bărbatul îi secționa în bucăți, dintr-o tarla proprietate privată, fără autorizație și fără încuviințarea proprietarului.

Cel în cauza urma să transporte lemnele furate cu o căruță.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Materialul lemnos a fost ridicat și predat proprietarului de drept, bunurile folosite la săvârțirea faptei au fost ridicate în vederea confiscării, urmând a fi aplicată sancțiunea contravențională conform art. 8 alin.1 lit.a din legea 171/2010, după stabilirea prejudiciului de către Ocolul Silvic.

Sursa foto: IJJ Prahova

lemne_d7246.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg