A început sezonul furturilor de lemne. Raportul IJP Prahova

0
caruta-lemne_891d7.jpg

caruta-lemne_891d7.jpg

Odată cu apropierea sezonului rece, în Prahova au loc tot mai multe tăieri ilegale de arbori din pădurile private sau administrate de Romsilva. Astfel, în ultimele 24 de ore, polițiștii au confiscat mai mulți metri cubi de lemne pentru care nu existau documente de proveniență.

Comunicatul IJP Prahova:

Marți, în jurul orei 15:00, cu ocazia efectuării unei patrulări pe linie silvică în fondul forestier de pe raza comunei Provița de Jos, polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 4 Câmpina au depistat, în zona Purcăreața, patru atelaje hipo încărcate cu material lemnos, conduse de trei bărbați din localitate, respectiv de un bărbat din comuna Măgureni. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că cei patru nu dețineau documente de proveniență pentru cei 1,3 m3 lemn de foc speciile fag și gorun. Față de aceștia s-a luat măsura sancționării contravenționale, cu amenzi în valoare de 2.000 lei, fiecare.
În jurul orei 1730, în zona Mărul Alb din aceeași localitate, a fost depistat conducătorul unei autoutilitare în timp ce transporta material lemnos specia carpen, fără a avea aviz de însoțire. S-a procedat la cubarea materialului lemnos, rezultând cantitatea de 1,2 m3. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei.
Polițiștii au dispus măsura complementară a confiscării materialului lemnos, care a fost predat Ocolului Silvic Câmpina.

Și agenții din cadrul Secției Rurale nr. 8 Bălțești au depistat un bărbat din comuna Păcureți în timp ce transporta cu un atelaj hipo cantitatea de 0,4 m3 material lemnos, fără documente de proveniență sau transport. Și acesta a fost sancționat contravențional, cu o amendă de 2.000 de lei.

Tot ieri, în jurul orei 17:00, polițiștii din Băicoi au depistat doi bărbați care transportau cu un atelaj hipo cantitatea de 0,4 m3 material lemnos, fără documente legale. Și aceștia au fost sancționați contravențional, cu amenzi de 5.000 de lei, fiecare, iar materialul lemnos a fost confiscat și lăsat în custodia Ocolului Silvic Doftana.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău