dorin-dumitran-1000x600_9815f.jpg

Comisarul șef dr. Dorin Dumitran, profilerul Poliției Române, i-a realizat portretul psihologic al lui Gheorghe Dincă, principalul suspect al crimelor din  Caracal.

Absolvent al Facultății de Psihologie și Sociologie, el lucrează în poliție din 2005 și a urmat cursurile FBI pentru profiling, fiind transferat de la IJP Prahova la IGPR acum câțiva ani.

Dumitran a acordat un interviu ziarului Libertatea în care vorbește despre transformarea lui Gheorghe Dincă dintr-un pensionar introvertit într-un criminal cu sâge rece.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Am mai întâlnit un astfel de caz, dar de altă factură, altă țesătură umană. Dar același comportament, adică același efect distrugător al comportamentului. Pentru că – și aduc aici un argument foarte simplu – până la vârsta aceea individul trăiește într-un incubator de mediu, purtător de valori, dar și ațâțător, din anumite puncte de vedere. Dacă satisfacția se petrece și se poate dezvolta în acel mediu, cu anumite persoane și într-o anumită manieră, să spunem contractual morală – “eu fac asta pentru tine, tu faci asta pentru mine” – lucrurile sunt OK, vor rămâne în acel țarc, în acea ambianță. El rămâne în acel țarc. Dacă acela îl satisface, nu-l va depăși”, a declarat Dumitran.
Citește interviul complet AICI

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Andra Ilie
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg