Prahoveanul Dorin Dumitran, profiler-ul Poliției Române, dezvăluiri despre criminalul Dincă din Caracal

0
dorin-dumitran-1000x600_9815f.jpg

dorin-dumitran-1000x600_9815f.jpg

Comisarul șef dr. Dorin Dumitran, profilerul Poliției Române, i-a realizat portretul psihologic al lui Gheorghe Dincă, principalul suspect al crimelor din  Caracal.

Absolvent al Facultății de Psihologie și Sociologie, el lucrează în poliție din 2005 și a urmat cursurile FBI pentru profiling, fiind transferat de la IJP Prahova la IGPR acum câțiva ani.

Dumitran a acordat un interviu ziarului Libertatea în care vorbește despre transformarea lui Gheorghe Dincă dintr-un pensionar introvertit într-un criminal cu sâge rece.

”Am mai întâlnit un astfel de caz, dar de altă factură, altă țesătură umană. Dar același comportament, adică același efect distrugător al comportamentului. Pentru că – și aduc aici un argument foarte simplu – până la vârsta aceea individul trăiește într-un incubator de mediu, purtător de valori, dar și ațâțător, din anumite puncte de vedere. Dacă satisfacția se petrece și se poate dezvolta în acel mediu, cu anumite persoane și într-o anumită manieră, să spunem contractual morală – “eu fac asta pentru tine, tu faci asta pentru mine” – lucrurile sunt OK, vor rămâne în acel țarc, în acea ambianță. El rămâne în acel țarc. Dacă acela îl satisface, nu-l va depăși”, a declarat Dumitran.
Citește interviul complet AICI

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău