Cum l-a abandonat Consiliul Județean Prahova pe Mirel, elevul din Brazi imobilizat în cărucior și cărat în brațe de mama eroină. Băiatul și-a luat permis, dar nu are mașină

0
Mirel_2_4d241_5e3a4_ed9a6.jpg

Mirel_2_4d241_5e3a4_ed9a6.jpg

Anul trecut, observatorulph.ro a publicat cazul unei mame care își cară în brațe fiul imobilizat de 17 ani ca să-l ducă la școală. Asta deoarece autobuzul firmei DST, cu care face naveta de la Brazi la Ploiești, nu are rampă. Sătul să fie umilit, Mirel și-a obținut permisul de conducere, dar are nevoie de o mașină cu cutie hidramată, adaptată pentru persoanele cu handicap.

Atunci, singura instituție care a reacționat a fost Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, care a amendat transportatorul DST cu 3.000 de lei și a aplicat un avertisment Consiliului Județean Prahova.

În ultimii ani, Florina Dumitru a urcat și coborât din autobuz cu fiul său, care acum are 18 ani în brațe, acesta fiind imobilizat de la naștere într-un scaun cu rotile. Asta deoarece autobuzul firmei DST, cu care fac naveta pe ruta Popești-Ploiești nu are o rampă de acces pentru persoane cu dizabilități. Sătulă să fie batjocorită, femeia a dat în judecată firma de transport DST, dar și Consilul Județean Prahova și Primăria Brazi (detalii AICI)

Între timp, Mirel a reușit să obțină permisul de conducere astfel încât să scape de naveta istovitoare și umilitoare! Din păcate, Mirel are nevoie de o mașină special adaptată nevoilor lui, iar până acum nu a găsit nici bani, nici autoturismul la care încă visează.

După mai bine de un an de la demersul mamei disperate, Consiliul Județean Prahova i-a răspuns că nu poate face nimic pentru a obliga transportatorii să faciliteze accesul persoanelor cu dizabilități, invocând o ordonanță de guvern care contravine totuși legii privind drepturile acestora.

cj-mirel_7e7a2.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău