”Băieții de cartier” din Ploiești, speriați cu câini polițiști. FOTO

0
WhatsApp_Image_2019-09-20_at_12.51.47_dbe51.jpeg

WhatsApp_Image_2019-09-20_at_12.51.47_dbe51.jpeg

Polițiștii ploieșteni au patrulat prin parcurile din oraș, însoțiți de câini din rasa ciobănesc german, pentru descurajarea celor care comit fapte anti-sociale și să le dea sfaturi utile copiilor.

Comunicatul IJP Prahova:

Poliția a demarat, în municipiul Ploiești, o serie de acțiuni informativ-preventive la care participă patrule canine de ordine publică. Primele activități de acest fel au avut loc joi, 19 mai, în zona parcurilor Mihai Viteazul și Nichita Stănescu.

Astfel, polițiști de prevenire și de ordine publică, însoțiți de doi colegi patrupezi, din rasa ciobănesc german, și-au făcut simțită prezența în zona parcurilor Mihai Viteazul și Nichita Stănescu în intervalul orar 11.00 – 14.00.

Cum era de așteptat, echipele au atras atenția celor prezenți, îndeosebi copii și însoțitori (părinți sau bunici), creându-se un bun prilej pentru a-i atrage în discuții despre propria siguranță. Celor mici le-am explicat de ce este bine să asculte întotdeauna de părinți și să fie precauți în contactul cu persoanele necunoscute, în timp ce adulților le-am împărtășit din experiența noastră despre cât de important este să petreacă fizic cât mai mult timp cu copiii.

De asemenea, în Parcul Nichita Stănescu, vârstnicii care profită de vremea încă frumoasă și se întâlnesc pentru diverse jocuri recreative, au apreciat ca binevenite recomandările colegelor noastre cu privire la veșnic actualele metode folosite de cei care comit înșelăciuni sau diverse genuri de furturi.

Polițiștii nu scăpat din atenție nici pe cei care își neglijau bunurile personale, sfătuindu-i cu privire la necesitatea unui plus de atenție față de telefoanele mobile, portofelele sau bagaje ce pot deveni obiectul unui furt sau chiar tâlhării.

FOTO

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău