tarif-gunoi-deseuri_abd3f.jpg

Proiectul de hotărâre aflat, miercuri, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local a vizat introducerea a două tarife diferențiate la Ploiești. Pentru ploieștenii care nu depozitează selectiv deșeurile era propus tariful de 13,22 de lei/persoană/lună. Singura problemă a fost că, la această oră, în tot Ploieștiul sunt deficiențe majore cu privire la colectarea gunoaielor menajere.

Proiectul a ajuns în atenția aleșilor locali, după ce legislația aprobată la nivel național prevede tarife diferențiate pentru consumatorii casnici și non-casnici, în cazul în care deșeurile menajere sunt colectate selectiv.

Numai că la Ploiești, principala problemă nu este aceea că nu nu se colectează selectiv, ci că sunt înregistrate deficiențe inclusiv la ridicarea gunoiului menajer.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Proiectul de hotărâre propus spre aprobare viza tarife diferențiate pentru consumatorii casnici și non-casnici care depozitează selectiv gunoiul.

În cazul celor care depozitează selectiv era propus tariful de 9,5 lei/persoană/lună. În celălalt caz, pe lângă tarif, ploieștenii urmau să achite o taxă drept penalizare, în cuantum de 3,72 lei/persoană/lună. 

Subiectul, extrem de controversat, în condițiile în care nu este pusă la punct modalitatea de colectare selectivă a deșeurilor, a primit critici și în timpul ședinței extraordinare a Consiliului Local Ploiești, aleșii locali recunoscând faptul că activitatea de ridicare a gunoiului nu se desfășoară în condiții normale.

Mai mult, consilierul local Paul Palaș (ALDE) a venit pregătit la ședință cu mai multe fotografii cu deșeurile neridicate de la ghenele din Ploiești.

După mai bine de o oră și jumătate de discuții, proiectul, care oricum nu avea viză de legalitate de la Direcția juridică, nu a fost aprobat în Consiliul Local.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg