Percheziții în Ploiești și Mizil la o grupare de cămătărie și șantaj. Au fost confiscate sume de bani, telefoane și bijuterii

0
perchezitii_732d9.jpg

perchezitii_732d9.jpg

IJP Prahova anunță că astăzi au avut loc șapte percheziții în municipiul Ploiești și orașul Mizil, într-un caz de cămătărie și șantaj.

Comunicatul IJP Prahova:

Politiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, au documentat activitatea unui grup infracțional organizat profilat pe comiterea infracțiunilor de cămătărie și șantaj.

Astăzi, 5 septembrie, au desfășurat 7 percheziții la domiciliile persoanelor bănuite, în urma cărora au ridicat în vederea continuării cercetărilor, 61.300 de lei, 5.000 de euro, bijuterii, 12 telefoane mobile și mai multe înscrisuri.

Din investigații a reieșit că, în perioada 2013-2019, membrii grupării ar fi acordat bani cu împrumut, mai multor persoane, pentru care ar fi perceput dobânzi, fără a fi autorizați în acest sens.

În vederea recuperării sumelor de bani împrumutate sau a dobânzilor percepute, membrii grupului ar fi exercitat acte de constrângere fizică și psihică împotriva persoanelor care nu reuşeau să restituie, la termen, sumele datorate.

Nouă mandate de aducere au fost puse în executare, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă şi şantaj, urmând a fi dispuse măsurile legale.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

În activități au fost angrenați și polițiști de investigații criminale și luptări ai Serviciului Acțiuni Speciale de la Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, precum și jandarmi.

Vom reveni cu detalii

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău