646x404_2_8bd0a.jpg

Comandantul unităţii din Vatra Dornei este acuzat că a încercat să măsluiască probele de la dosarul bărbatului care a murit, după o intervenție a jandarmilor în parcul din oraşul sucevean. Şeful unităţii i-ar fi ordonat subalternei sale să le predea anchetatorilor un alt spray decât cel folosit în timpul intervenţiei.

Familia lui Ioan Csapai, bărbatul care a murit la spital după ce a fost imobilizat de jandarmi în parcul din Vatra Dornei, în luna iulie a acestui an, a depus o plângere penală la Parchetul Militar Iaşi împotriva comandantului unităţii de jandarmi din Vatra Dornei, pe motiv că acesta i-ar fi ordonat subalternei sale să le predea procurorilor militari un alt spray faţă de cel pe care l-a folosit pentru imobilizarea lui Ioan Csapai.

Avocatul familiei Csapai susţine că femeia-jandarm ar fi folosit în timpul intervenţiei de imobilizare un spray cumpărat din comerţ şi nu cel din dotarea Jandarmeriei. Aspectul a ieşit la iveală, după ce au fost audiate mai multe persoane.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Jandarmeriţa anchetată ar fi recunoscut fapta şi ar fi predat în cele din urmă şi al doilea spray lacrimogen.

„În filmarea apărută în spaţiul public se poate observa că spray-ul folosit nu este cel din dotarea Jandarmeriei. Cele din dotarea jandarmilor au capac negru cu albastru. Ea a folosit un spray cu capac portocaliu spre roşu. Spray-ul folosit în intervenţie ar fi pentru câini, mult mai puternic decât cel omologat pentru jandarmi. Cele din dotarea Jandarmeriei sunt testate pentru oameni. Cel luat din comerţ care se foloseşte în special pe animale este neomologat”, a mai spus avocatul familiei Csapai, citat de Adevarul.ro.

Conducerea Inspectoratului judeţean de Jandarmi Suceava a refuzat să facă declaraţii pe acest subiect, precizând că există o anchetă în desfăşurare la Parchetul Militar.  Pe certificatul de deces preliminar al lui Ioan Csapai sunt precizate trei cauze: insuficienţă respiratorie, peritonită generalizată şi Intarct enteromezenteric total. 

citește mai multe pe adevarul.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
editor
Mai multe despre autor și articolele sale
Din 2013, face parte din echipa noastră și este editor de știri pe domeniile de larg interes.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg