caine-agresiv-1_cc50f.jpg
Și-au dorit un câine periculos, dar au uitat că au și o serie de reguli de respectat, conform legii. Este vorba despre mai mulți câmpineni, proprietari ai unor astfel de patrupede, cărora polițiștii le-au bătut la ușă.

19 deținători de exemplare canine agresive sau periculoase au fost verificați de către polițiștii din Câmpina. Oamenii legii au controlat modul în care proprietarii respectivi respectă legislația privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

În urma acestor controale au aplicat 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.400 lei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Printre cei amendați s-a regăsit și proprietarul unui câine rasa Amstaff, pe care acesta îl deținea din 2014, însă nu l-a declarat la Poliție, după cum prevede legea și nici nu avea pe ușa imobilului plăcuța de avertisment cu „Atenție! Câine rău/periculos“ Alții au uitat să depună la secțiile din municipiu documentele actualizate ale patrupedelor în care, printre altele, trebuie să aibă dovada microcipării, sterilizării etc.

Au fost și situații în care sancțiunile au fost aplicate pentru faptul că proprietarii aveau sub 18 ani, nu aveau capacitate deplină de exercițiu sau au fost condamnaţi pentru săvârşirea unei infracţiuni contra persoanei.
Sancționat a fost și un proprietar care a uitat să anunțe organelor legii schimbarea de domiciliu, deși legea îl obligă pe cei în cauză să facă acest lucru în maximum 48 de ore.

Cei care vor să dețină un exemplar dintr-o rasă considerată periculoasă sau agresivă trebuie să respecte prevederile Ordonanța de Urgență nr. 55 din 30 aprilie 2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoși sau agresivi.

Foto cu caracter ilustrativ

caine-agresiv-1_1b4fc.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg