mihail-soiu_2d2a8.jpg

Ales pe listele PNL, la alegerile locale din 2016, consilierul județean Mihail Soiu s-a judecat patru ani cu Agenția Națională de Integritate, după ce instituția a stabilit că acesta s-a aflat în stare de instabilitate în perioada în care era consilier local la Breaza. Într-un final a pierdut procesul, dar și mandatul de ales județean.

Povestea a început în decembrie 2015, pe vremea când Mihail Soiu era consilier local la Breaza. La acea dată, Agenția Naționalã de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a consilierului, pe motiv că  perioada noiembrie 2012 - august 2015 a deținut, simultan, atât funcția de consilier local în Breaza, cât și funcția contractuală de consilier personal al primarului de la acea dată.

Citește și: Consilier local declarat incompatibil de ANI

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Mihail Soiu a atacat decizia ANI, însă după patru ani de procese, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins dosarul pe motiv că este nefondat. 

Decizia instanței a condus și la pierderea mandatului de ales județean, înainte de termen.

incompatibilitate_bf825.jpg

decizie-instanta_4bbf4.jpg

.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg