sport_badca.jpg
Situație critică pentru mai bine de o sută de cadre medicale care-și desfășoară activitatea în cabinetele școlare din Ploiești. Oamenii susțin că nu și-au primit salariile aferente lunii iulie, bani care ar fi trebuit să le fie virați de către Administrația Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești, în subordinea căreia se află. Totodată, aceștia spun că au fost „săriți” și la capitolul tichete de vacanță atât în 2018, cât și 2019.

„Potrivit Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 820/2009, finanţarea asistenţei medicale şi de medicină dentară acordată prin unităţile de învăţământ se efectuează astfel: de la bugetul de stat pentru cheltuielile de personal aferente plăţii salariilor medicilor, medicilor dentişti şi asistenţilor medicali şi cheltuielile pentru asigurarea baremului de dotare a cabinetelor conform Ordinului nr. 653/2001, respectiv cheltuielile cu bunuri şi servicii se vor asigura de către unităţile de învățământ în cadrul cărora îşi desfăşoară activitatea”, este o precizare care apare chiar pe site-ul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești, instituție care este acuzată de către medicii și asistenții din cabinetele de medicină școlară că nu au respectat prevederile contractuale privind virarea salariilor.

„Potrivit contractului de muncă negociat, data în care ne sunt virate salariile este de 21. Luna aceasta n-au intrat și nici explicații n-am primit. Iar lucrul acesta s-a întâmplat doar la Ploiești. Noi discutăm cu colegii din Prahova, dar și din alte județe, iar ei și-au primit și leafa și, totodată, beneficiază și de tichete de vacanță. Noi, nu!“, ne-a declarat unul dintre cadrele medicale aflate în această situație.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La nivel municipiului, în cabinetele școlare sunt încadrate peste o sută de persoane pe posturi de medici, medici dentiși și asistenți medicali.

Deranjați de faptul că nu li se oferă nicio explicație de la ASSC Ploiești, oamenii au sunat inclusiv la Ministerul Sănătății de unde au aflat că au fost virate fondurile necesare atât pentru plata salariilor, cât și pentru tichetele de vacanță.

Dacă nu-și vor primi drepturile aferente, cadrele medicale sunt decise să protesteze în primă fază, la Primăria Ploiești, în subordinea căreia se află ASSC Ploiești și, totodată, să-și găsească dreptatea și în instanță.
Am solicitat și punctul de vedere al muncipalității ploieștene pe care-l vom prezenta integral, imediat cum ne va fi remis.

Foto cu caracter ilustrativ

sport_69dee.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg