sport_badca.jpg
Situație critică pentru mai bine de o sută de cadre medicale care-și desfășoară activitatea în cabinetele școlare din Ploiești. Oamenii susțin că nu și-au primit salariile aferente lunii iulie, bani care ar fi trebuit să le fie virați de către Administrația Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești, în subordinea căreia se află. Totodată, aceștia spun că au fost „săriți” și la capitolul tichete de vacanță atât în 2018, cât și 2019.

„Potrivit Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 820/2009, finanţarea asistenţei medicale şi de medicină dentară acordată prin unităţile de învăţământ se efectuează astfel: de la bugetul de stat pentru cheltuielile de personal aferente plăţii salariilor medicilor, medicilor dentişti şi asistenţilor medicali şi cheltuielile pentru asigurarea baremului de dotare a cabinetelor conform Ordinului nr. 653/2001, respectiv cheltuielile cu bunuri şi servicii se vor asigura de către unităţile de învățământ în cadrul cărora îşi desfăşoară activitatea”, este o precizare care apare chiar pe site-ul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești, instituție care este acuzată de către medicii și asistenții din cabinetele de medicină școlară că nu au respectat prevederile contractuale privind virarea salariilor.

„Potrivit contractului de muncă negociat, data în care ne sunt virate salariile este de 21. Luna aceasta n-au intrat și nici explicații n-am primit. Iar lucrul acesta s-a întâmplat doar la Ploiești. Noi discutăm cu colegii din Prahova, dar și din alte județe, iar ei și-au primit și leafa și, totodată, beneficiază și de tichete de vacanță. Noi, nu!“, ne-a declarat unul dintre cadrele medicale aflate în această situație.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La nivel municipiului, în cabinetele școlare sunt încadrate peste o sută de persoane pe posturi de medici, medici dentiși și asistenți medicali.

Deranjați de faptul că nu li se oferă nicio explicație de la ASSC Ploiești, oamenii au sunat inclusiv la Ministerul Sănătății de unde au aflat că au fost virate fondurile necesare atât pentru plata salariilor, cât și pentru tichetele de vacanță.

Dacă nu-și vor primi drepturile aferente, cadrele medicale sunt decise să protesteze în primă fază, la Primăria Ploiești, în subordinea căreia se află ASSC Ploiești și, totodată, să-și găsească dreptatea și în instanță.
Am solicitat și punctul de vedere al muncipalității ploieștene pe care-l vom prezenta integral, imediat cum ne va fi remis.

Foto cu caracter ilustrativ

sport_69dee.jpg

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg