O ploieșteancă a păcălit mai mulți patroni că le obține fonduri europene

0
fonduri-europene_657cc.jpg

fonduri-europene_657cc.jpg

O tânără de 31 de ani, din Ploiești, a reușit să păcălească mai multe persoane care încercau să-și deschidă o afacere. Femeia pretindea că este angajată a unui ONG, care se ocupă de accesarea fondurilor europene, lua bani de la viitorii patroni, apoi dispărea.

Comunicatul IJP Prahova:

La data de 22.08.2019, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale Ploieşti şi al Serviciului Criminalistic, au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a unei femei de 31 de ani, din Ploieşti, în momentul în care îi era remisă suma de 4.100 de lei de la persoana vătămată, sumă pretinsă anterior pentru facilitarea obţinerii unor fonduri nerambursabile în vederea dezvoltării unei afaceri.

În aceeași zi a fost efectuată și o percheziție domiciliară pe raza municipiului Ploiești, la adresa la care aceasta locuieşte fără forme legale, ocazie cu care au fost identificate și ridicate înscrisuri relevante şi medii de stocare a datelor.

În cauză există indicii că, în cursul lunii curente, ploieșteanca ar fi indus în eroare cinci persoane, pretinzând că este angajată a unui ONG care se ocupă de accesarea fondurilor europene și că le-ar putea facilita accesarea unor fonduri pentru demararea unor afaceri. Aceasta – în condițiile în care proiectul era deja finalizat, iar înscrierea unor noi proiecte era imposibilă. Pentru serviciile promise, le-ar fi solicitat diverse sume de bani, reprezentând un așa-zis comision de mentorat, precum și o taxă pe care ea ar fi urmat să o achite unui expert contabil pentru realizarea unui cash-flow previzionat.

Prejudiciul cauzat până în prezent a fost estimat la suma de 28.907 lei și 400 euro.    

Față de tânăra în cauză a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înșelăciune în formă continuată, iar în baza probatoriului administrat, în ziua de 22 august a.c., a fost reținută pentru 24 de ore.  

Ulterior, vineri, 23 august a.c., aceasta a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, ocazie cu care s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău