18_m-400x230_5c172.jpg

Manifestările de Ziua Marinei sunt organizate pe faleza din Constanţa, oamenii urmând să vadă exerciţii complexe ale militarilor din cadrul Forţelor Navale.

La manifestări şi-au anunţat participarea numeroase oficialităţi, printre care preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Apărării, Gabriel Leş.

Potrivit reprezentanţilor Forţelor Navale, mii de marinari militari, zeci de nave, aeronave şi ambarcaţiuni prezintă, joi, cel mai mare spectacol naval pe care Forţele Navale Române îl organizează, an de an, în România. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Toate evenimentele organizate cu acest prilej sunt dedicate navei-şcoală "Mircea”, "Ambasadorul onorific în serviciul României”, care a împlinit, anul acesta, 80 de ani de când se află în slujba Marinei Române. Pentru recunoaşterea contribuţiei sale la promovarea imaginii ţării noastre pe meridianele lumii, precum şi pentru rolul său în păstrarea valorilor şi tradiţiilor marinăreşti, drapelul navei-şcoală "Mircea” va fi decorat cu "Ordinul Virtutea Maritimă cu însemn de pace în grad de Comandor”.

Manifestările încep la ora 9.55, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei, prin ridicarea Pavilionului, geacului şi a Marelui Pavoaz, la bordul navelor militare, concomitent cu intonarea Imnului de Stat al României şi cu salutul cu cele 21 de salve de tun, conform tradiţiei marinăreşti. 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg