646x404_1_4da05.jpg

O femeie de 72 de ani, din Ploiești, a depus plângere la Poliție după ce a fost înșelată de o tânără de etnie romă. Fapta s-a produs joia trecută, în zona Păltiniș.

Femeia a fost abordată pe stradă de o tânără, care a întrebat-o unde se află cea mai apropiată biserică din zonă pentru că vrea să dea de pomană niște bijuterii.

Ulterior, suspecta a reușit să o convingă pe bătrână să-și dea jos bjuteriile din aur pe care le purta (cercei, lănțic verighetă) și să le pună într-un șervețel pentru a le proba pe cele din metal ieftin pe care le-a promis că i le donează.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Profitând de neatenția și naivitatea victimei, suspecta a schimbat șervețelul cu bijuteriile din aur cu unul în care a pus hârtie, apoi a dispărut.

Abia când a deschis șervețelul și nu și-a mai găsit bijuteriile, ploieșteanca și-a dat seama că a fost păcălită și a depus plângere la poliție.

Potrivit reprezentanților IJP Prahova, se fac verificări pentru identificarea suspectei, prejudiciul fiind evaluat la 3000 de lei.

Această metodă a mai fost folosită de escroci și în alte orașe din țară. De exmplu, la Brăila, o femeie de 76 de ani a fost abordată în mod identic, fiind deposedată de bijuterii și bani (detalii pe adevarul.ro)

foto cu caracter ilustrativ

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Marius Nica
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg