200 de români sunt blocați pe insula grecească Samothraki unde a izbucnit un incendiu. MAE nu are nicio reacție

0
img_3303_913ca.jpg

img_3303_913ca.jpg

Aproape 200 de români sunt blocați încă de vineri pe insula grecească Samothraki, după ce feribotul s-a defectat. În această seară, pe insulă a izbucnit și un incendiu, iar vântul suflă la rafală cu peste 60 km/oră. Ministerul Afacerilor Externe nu a întreprins nicio acțiune pentru recuperarea românilor de pe insula situată la est de Thassos.

UPDATE Reacția MAE la criza turiștilor români izolați pe insula Samothraki din Grecia: ”avem în atenție situația”

Reporterul observatorulph.ro, Liliana Maxim Minculescu, se află pe insula Samothraki și ne-a transmis coșmarul prin care trec turiștii.

”Vineri am fost anunțați că nu mai putem pleca de pe insulă pentru că feribotul s-a stricat. De atunci tot așteptăm în port momentul în care putem pleca. Deja s-a format o coadă de peste 100 de mașini. Singurul loc unde autoritățile au transmis turiștilor că se pot adăposti este un camping situat la câțiva km de port, motiv pentru care majoritatea românilor preferă să doarmă în mașini. Situația s-a agravat în această seară, când pe insulă a izbucnit un incendiu. Au trecut pe lângă noi mai multe utilaje și mașini de pompieri. Din păcate, pe insulă vântul suflă în rafale de 60-70 km/oră, ceea ce ar putea înteți focul”, a transmis reporterul observatorulph.ro.

Vom reveni cu detalii.

VIDEO

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău