8bc60bd4-823f-4a66-86a9-294570eb618e_2111e.jpg

O bătaie violentă, cu bâte și topoare, a avut loc luni seara între mai multe persoane de etnie romă, în orașul prahovean Mizil. Violențele s-au produs atât pe stradă, în văzul oamenilor, cât și în curți și nu au putut fi stopate decât după intervenția Serviciului de Acțiuni Speciale – ”mascații” – din cadrul IPJ Prahova.

Conform martorilor, în timpul violențelor, un bărbat de 45 ani fi fost lovit în zona capului, cu o bâtă. Același bărbat a fost lovit cu un topor în zona brațului stâng. Transportat de urgență la spital, acesta se află și acum sub observația medicilor.

Inițial, polițiștii au reușit să rețină cinci dintre cele șapte persoane identificate ca agresori, miercuri au reușit să-l rețină pe al șaselea, sursele declarând că cel de-al șaptelea nu a fost găsit nici până în acest moment. Cazul în sine nu este unul inedit, violențele între rromii din Mizil devenind, din nefericire, un banal fapt divers.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Interesantă este abordarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil, care instrumentează speța. Deși în timpul scandalului au fost folosite arme albe și mare parte dintre cei implicați au antecedente penale, acesta a decis luarea măsurii controlului judiciar pentru toți agresorii, considerând că nu este necesară aducerea acestora în fața unui judecător.

Măsura procurorului a șocat pe toată lumea, în special având în vedere faptul că polițiștii au cerut în mod explicit și public arestul preventiv pentru 30 de zile pentru cei implicați în violențe. Cu atât mai mult cu unul dintre agresori nu a fost încă prins, iar cazul a avut un impact deosebit asupra întregului oraș.

Având în vedere modul în care procurorul a ales să instrumenteze acest caz, nu poți să nu te întrebi dacă nu cumva această delicatețe, cu care procurorii din Mizil tratează astfel de cazuri, reprezintă unul dintre motivele pentru care violențele au devenit, așa cum spuneam, un fapt divers în oraș?

8bc60bd4-823f-4a66-86a9-294570eb618e_7d647.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Observatorul Prahovean
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg