images_5_95dad.jpg

Deși tragedia s-a produs pe 6 iunie, se pare că secretul a fost destul de bine păstrat.

Un bărbat în vârstă de 44 de ani a decedat în timpul programului, pe 6 iunie, în jurul orei 14.00, la Yazaki, o fabrică de componente auto din Parcul Industrial. Unul dintre angajați ne-a sesizat cazul, la rândul nostru solicitând date de la IPJ Prahova. Incidentul nu fusese însă în atenția polițiștilor, cazul fiind doar în atenția ITM. Așa au apărut și suspiciunile, surse din interiorul societății vorbind despre condiții grele de lucru care pot duce la astfel de tragedii.

Contactată de observatorulph.ro, Dumitra Ionescu, inspector-șef ITM Prahova ne-a declarat:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Pe data de 6 iunie, cei de la Yazaki au comunicat Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova despre cazul unui angajat, în vârstă de 44 de ani care ar fi suferit un infarct cardio-respirator. Evenimentul este în cercetare. Între timp, am primit și un raport de la Medicina Legală conform căruia ar fi fost, într-adevăr, vorba despre un infarct.

Inspectorii din cadrul departamentului de Sănătate și Securitatea Muncii fac cercetări la firma respectivă. Se vor lua declarații, se vor urma toți pașii.

Dosarul este în cercetare. La finalul anchetei, urmează să se stabilească dacă va fi înaintat Parchetului” – Dumitra Ionescu, inspector-șef ITM Prahova.

Dumitra Ionescu a mai adăugat: „Noi nu anunțăm în astfel de cazuri nici Poliția, nici Parchetul. Poliția fie ar trebui să se autosesizeze, fie ar trebui anunțată de Ambulanță în momentul în care preia pacientul, dar nu noi suntem cei care îi anunțăm. La Parchet înaintăm dosarul abia la finalul cercetărilor“.  

Conducerea Yazaki nu a oferit deocamdată un punct de vedere oficial. Solicităm și pe această cale cuvenitele precizări, care să conțină și informațiile legate de semnarea documentelor de protecția muncii și respectarea condițiilor în care angajații trebuie să își desfășoare activitatea.

Revenim cu detalii. (foto ilustrativ)

images_5_3e314.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg