61863713_0a12d.jpg

Prima instanță care i-a judecat pe cei care au comis acte de huliganism a motivat deciziile de condamnare de până la 4 ani de închisoare.

Ca la protestele din 10 august 2018 și la cele din februarie 2017, au existat grupuri de huligani veniți să deturneze sensul. Scopul lor nu avea legătură cu nemulțumirile oamenilor, existând încă de atunci suspiciuni că au fost aduși tocmai pentru ca protestele pașnice să capete ale conotații.

Habar nu aveau de ce au ieşit românii în stradă. Îşi doreau doar să se bată cu jandarmii.” Aşa explică judecătorii violenţele produse la protestele pentru OUG 13, din februarie 2017. Au condamnat 12 huligani la pedepse de până la 4 ani de închisoare. În motivarea deciziei, magistratul explică și cum fost pusă în pericol viaţa a 150.000 de oameni.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Dorind să profite de un context social ce le era favorabil, inculpații, aflați într-un conflict continuu cu autoritatea de stat, în orice formă s-ar încorpora aceasta, au dorit să creeze o atmosferă de haos generalizat”, se arată în motivarea Judecătoriei Sector 1.

„Instanța arată că doar intervenția în forță a jandarmilor și maniera cerebrală în care au reacționat cei aproximativ 150.000 de protestatari pașnici au fost cauzele ce au limitat efectele distructive ale acțiunilor inculpaților. Faptele săvârșite prezintă o gravitatea ridicată, implicarea în acțiuni violente împotriva agenților puterii publice într-o zonă foarte aglomerată demonstrând o agresivitate ridicată a inculpaților și o incapacitate a acestora de a-și guverna emoțiile, trăirile”, se mai precizează în motivare.

Cei 12 condamnați în prima instanță au contestat decizia, așa că procesul va continua cu apel în toamnă.

61863713_d3888.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Claudiu Vasilescu
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg