fbpx

61863713_0a12d.jpg

Prima instanță care i-a judecat pe cei care au comis acte de huliganism a motivat deciziile de condamnare de până la 4 ani de închisoare.

Ca la protestele din 10 august 2018 și la cele din februarie 2017, au existat grupuri de huligani veniți să deturneze sensul. Scopul lor nu avea legătură cu nemulțumirile oamenilor, existând încă de atunci suspiciuni că au fost aduși tocmai pentru ca protestele pașnice să capete ale conotații.

Habar nu aveau de ce au ieşit românii în stradă. Îşi doreau doar să se bată cu jandarmii.” Aşa explică judecătorii violenţele produse la protestele pentru OUG 13, din februarie 2017. Au condamnat 12 huligani la pedepse de până la 4 ani de închisoare. În motivarea deciziei, magistratul explică și cum fost pusă în pericol viaţa a 150.000 de oameni.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Dorind să profite de un context social ce le era favorabil, inculpații, aflați într-un conflict continuu cu autoritatea de stat, în orice formă s-ar încorpora aceasta, au dorit să creeze o atmosferă de haos generalizat”, se arată în motivarea Judecătoriei Sector 1.

„Instanța arată că doar intervenția în forță a jandarmilor și maniera cerebrală în care au reacționat cei aproximativ 150.000 de protestatari pașnici au fost cauzele ce au limitat efectele distructive ale acțiunilor inculpaților. Faptele săvârșite prezintă o gravitatea ridicată, implicarea în acțiuni violente împotriva agenților puterii publice într-o zonă foarte aglomerată demonstrând o agresivitate ridicată a inculpaților și o incapacitate a acestora de a-și guverna emoțiile, trăirile”, se mai precizează în motivare.

Cei 12 condamnați în prima instanță au contestat decizia, așa că procesul va continua cu apel în toamnă.

61863713_d3888.jpg

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook