64290716_341748373165867_576646556883615744_n_2419a_731e0.jpg

În ultimele săptămâni, pe adresa redacției, am primit un val masiv de sesizări ale cititorilor din Ploiești, nemulțumiți de faptul că Primăria și instituțiile subordonate stau cu mâinile în sân și nu cosesc la timp spațiul verde din oraș în așa fel încât parcurile pentru copii și celelalte zone cu vegetație s-au transformat într-o adevărată pădure tropicală.

Cele mai multe sesizări vin din zona de nord a Ploieștiului, acolo unde, pe lângă vegetația crescută excesiv, oamenii se plâng și de faptul că sunt asaltați de țânțari.

„În zona nord, lângă școala Grigore Moisil, ne mănâncă țânțarii și alte insecte din cauza buruienilor crescute. Nu mai e loc nici pe trotuare să mergi că îți intra în ochi crăcile”, susține unul dintre cititori.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Uitați în ce hal arată parcurile din zona Nord (județean) nu vă mai spun de grădinile din fața blocurilor...  Sunăm zilnic la Primărie și nimic.... Parcul este plin de căpușe.... Poate ne ajutati dvs!”, este mesajul unui alt cititor al cotidianului nostru.

În cele din urmă, Primăria Ploiești și SGU au formulat un punct de vedere ca reacție la articolele ”La Ploiești a înverzit jungla amazoniană! Apelul unor cititori către Primăria Ploiești” și ”Ploiești: Loc de joacă pentru copii sau bază de antrenament pentru teroriști?”, în care explică de ce nu s-a intervenit pentru cosirea vegetației.

”Având în vedere materialele prezentate pe pagina de internet https://www. observatorulph.ro/, intitulate ”LaPloiești a înverzit jungla amazoniană! Apelul unor cititori către Primăria Ploiești”, respectiv ” Ploiești: loc de joacă pentru copii sau bază de antrenament pentru teroriști”,  facem următoarele precizări:

Serviciul de Gospodărire Urbană Ploiești, prin adresa nr. 12564/ 18.06.2019, a comunicat următoarele:

Activitățile de cosit iarba și tuns gard viu, pe domeniul public, se derulează potrivit unui grafic prestabilit, în acord cu situațiile aprobate de către municipalitate, prin RASP.

În ceea ce privește strada Brumărelelor, la care se face referire, lucrările sunt în derulare, urmând a fi finalizate la sfârșitul acestei săptămâni.

Parcul din zona școlii Grigore Moisil va fi curățat, conform aceluiași grafic.”, susțin reprezentanții Primăriei Ploiești.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg