Razii rutiere în Prahova. Pietonii au fost amendați, iar șoferii s-au ales cu dosare penale

0
646x404_3_cbbf5.jpg

646x404_3_cbbf5.jpg

16 pietoni au fost sancționați cu amendă în valoare de 290 lei fiecare pentru că au traversat prin loc nepermis, iar mai mulți șoferi au rămas fără permis și cu dosare penale pentru mai multe infracțiuni.

Comunicatul IJP Prahova:

Polițiști din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene au continuat activitățile de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicați pietonii.

Astfel, au fost legitimați 68 de participanți la trafic, efectuate 40 testări alcoolcopice, și au fost aplicate 72 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 24620 lei.

În cadrul acestei acțiuni, 16 pietoni au fost sancționați cu amendă în valoare de 290 lei fiecare, 6 sancțiuni au fost acordate conducătorilor auto care nu au respectat obligativitatea de a purta centura de siguranță și 27 de sancțiuni au fost îndreptate către cei care au depășit limita legală de viteză.

La Vălenii de Munte, pe DN1A, doi șoferi au rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de 30 de zile, deoarece nu au acordat prioritate de trecere pietonilor aflați în traversare regulamentară. Aceștia au fost sancționați și cu amendă în valoare de 580 lei.

Totodată,  au fost întocmite și dosare penale, pe numele unor conducători auto care au încălcat normele legale prevăzute de lege.

Astfel, polițiștii ploieșteni fost sesizați despre producerea unui accident soldat cu pagube materiale. Din cercetări, a rezultat faptul că un bărbat în vârstă de 51 ani nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers, a pierdut controlul asupra volanului și a intrat în coliziune cu un alt auto care se afla parcat. Mai mult, în urma testării cu etilotestul a rezultat o alcoolemie de 1,38 mg/l.

Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei și a fost deschis dosar penal pentru infracțiunea de conducere pe drumurile a unui vehicul fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Un alt conducător auto în vârstă de 27 ani, a fost identificat la volan de către polițiști, tot în municipiul Ploiești, deși avea dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat. Și pe numele acestuia, polițiștii au întocmit dosar penal.

De asemenea, și colegii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Florești, au întocmit ieri un dosar penal pe numele unui prahovean în vârstă de 54 ani.

Bărbatul a fost depistat conducând o autoutilitară înmatriculată în Olanda, care, în urma verificărilor, a rezultat că a fost radiată din circulație la data de 31.05.2019, iar acum este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău