Prinși în flagrant când obțineau credite cu buletine false la Ploiești

0
buletine-false_7f941.jpg

buletine-false_7f941.jpg

Trei persoane au fost prinse în flagrant de către polițiști specializați în investigarea criminalității economice, în timp ce încercau să obțină credite bancare la Ploiești folosind documente falsificate.

Comunicatul IJP Prahova:    

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea de către persoane necunoscute a infracțiunilor de înșelăciune, fals privind identitatea și fals în înscrisuri sub semnătură privată, constând în aceea că, la data de 6 iunie, s-a solicitat unei unități bancare un împrumut de 20.000 euro în baza unei cărți de identitate falsificate.

Marți, 11 iunie a.c., a fost realizată prinderea în flagrant a persoanei care a solicitat creditul, dar și a celor doi complici identificați în imediata apropiere a unității bancare, toți din municipiul București. 

În cauză a fost efectuată percheziția corporală a celor trei, percheziția autovehicului folosit de aceștia și două percheziții domiciliare, în București și în comuna Balotești. Cu ocazia percheziției autovehiculului, în torpedo au fost identificate mai multe bunuri ce au legătură cu activitatea infracțională, respectiv 4 cărți de identitate cu privire la care există suspiciunea că sunt falsificate.

De asemenea, au fost identificate mai multe înscrisuri ce atestă faptul că persoanele în cauză au solicitat împrumuturi și la alte instituții bancare sau financiar nebancare, sume de bani, în lei și în valută, precum și mai multe cartele telefonice, fiecare având aplicate bilețele cu nume ce se regăsesc pe cărțile de identitate suspecte a fi falsificate. Cu ocazia percheziției efectuate la locuința unuia dintre aceștia, a fost identificată suma de 30.000 lei care a fost ridicată și indisponibilizată.

În cauză a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a celor trei bărbați, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, cu propunere legală.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău