Nouă arme confiscate în Prahova și cinci dosare penale în urma unei acțiuni a Poliției

arme_61fb1.jpg

arme_61fb1.jpg

Miercuri polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat o amplă acțiune pe raza județului Prahova, pentru identificarea armelor deținute ilegal, precum și pentru verificarea legalității modului de deținere, port și folosire a armelor de către deținătorii legali.

În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat 20 de deținători legali de arme, în Municipiul Ploiești, orașele Bușteni și Mizil, precum și în comunele Valea Călugărească și Albești-Paleologu.

Au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor referitoare la păstrarea armelor și munițiilor la domiciliul sau la reședința menționată în permisul de armă, în dulapuri sau casete metalice special amenajate, fixate în perete sau în pardoseală, încuiate și asigurate, astfel încât să nu permită accesul persoanelor neautorizate, două dintre aceste sancțiuni fiind însoțite și de măsura complementară a anulării dreptului de deținere a armelor.

Polițiștii au deschis 5 dosare penale, pe numele unor persoane care nu au depus armele și munițiile la un armurier autorizat, în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă.

Totodată, au fost ridicate 9 arme și peste 250 de elemente de muniție (cartușe letale și neletale).

sursa foto: business-point.ro

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău