urs_15f3a.jpgAproape că nu există zi în care să nu avem de-a face cu informații sau cu imagini despre urși care au ieșit din habitatul lor, care terorizează comunități întregi și, mai grav, care fac și victime. O filmare cu un astfel de animal care s-a apropiat la doar câțiva metri de o gospodărie a fost realizată recent la Valea Doftanei.

Din păcate, fiarele sălbatice își părăsesc tot mai des habitatul în căutarea de hrană la ghenele de gunoi și în gospodăriile oamenilor. Flămânzi și agresivi, urșii au făcut și victime omenești.

Prefecții mai multor județe din țară au reclamat faptul că au existat persoane fie omorâte, fie rănite grav de către aceste animale, iar legislația îi împiedică să ia o serie de măsuri. Cele mai grave și recente cazuri reclamate au fost în Argeș și Bistrița-Năsăud.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Detalii despre atacul fiarelor sălbatice

Și pentru localnicii din Prahova, care locuiesc în vecinătatea zonelor împădurite, întâlnirea cu ursul pare să devină o obișnuiță. Una care poate fi extrem de periculoasă. Cea mai recentă sesizare care ne-a fost transmisă este din Valea Doftanei, acolo unde un localnic a filmat animalul care s-a apropiat la numai câțiva metri de gospodăria sa.

VIDEO:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fliviu.costea.9%2Fvideos%2F2212833478832827%2F&show_text=0&width=267

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg