fbpx

ursul_69677000_a0697.jpg

Un cioban a fost decapitat, altul s-a ales cu piciorul amputat, iar un sat întreg trăieşte sub teroare. Este situația provocată de urși şi raportată de trei prefecți în cadrul videoconferinţei cu ministrul Carmen Dan, în care tema principală era cea a inundațiilor.

Disperați de problema pentru care, momentan, nu au pârghiile legale de a interveni, prefecții din Argeș, Bihor și Bistrița-Năsăud au profitat de prezența ministrului Mediului, în cadrul videoconferinței, și au amintit de dezastrul provocat de animalele sălbatice.

În Argeș, un bărbat a fost atacat de un urs, reușind să scape cu viață, dar un picior i-a fost amputat. În Bistrița-Năsăud, un cioban a fost decapitat tot de un urs, iar în Bihor un astfel de patruped coboară foarte des, terorizând populația dintr-un sat.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În ultimul caz, a fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru alungarea fiarei. Demnitarii i-au cerut ministrului Mediului găsirea unor soluții pentru a evita repetarea acestor situații.

La rândul său, Grațiela Gavrilescu le-a solicitat prefecților o anchetă detaliată a situației urşilor din județele lor pentru a putea fi luate măsurile necesare.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

...
970.jpg