fbpx

ursul_69677000_a0697.jpg

Un cioban a fost decapitat, altul s-a ales cu piciorul amputat, iar un sat întreg trăieşte sub teroare. Este situația provocată de urși şi raportată de trei prefecți în cadrul videoconferinţei cu ministrul Carmen Dan, în care tema principală era cea a inundațiilor.

Disperați de problema pentru care, momentan, nu au pârghiile legale de a interveni, prefecții din Argeș, Bihor și Bistrița-Năsăud au profitat de prezența ministrului Mediului, în cadrul videoconferinței, și au amintit de dezastrul provocat de animalele sălbatice.

În Argeș, un bărbat a fost atacat de un urs, reușind să scape cu viață, dar un picior i-a fost amputat. În Bistrița-Năsăud, un cioban a fost decapitat tot de un urs, iar în Bihor un astfel de patruped coboară foarte des, terorizând populația dintr-un sat.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În ultimul caz, a fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru alungarea fiarei. Demnitarii i-au cerut ministrului Mediului găsirea unor soluții pentru a evita repetarea acestor situații.

La rândul său, Grațiela Gavrilescu le-a solicitat prefecților o anchetă detaliată a situației urşilor din județele lor pentru a putea fi luate măsurile necesare.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg