Mesaj-Papa-Francisc_611dd.jpg

Un moment important al creștinismului, indiferent de rit, arunci când catalocii, ortodocșii, dar și alte confesiuni se reunesc sub același Dumnezeu.

Vizita are motto-ul „Să mergem împreună!” şi va avea în primul rând un caracter pastoral, Papa Francisc declarând că vine în România în calitate de pelerin.

Conjunctura internațională, cauzată de extremismul cu fundament religios, impune măsuri de securitate excepționale, pe tot traseul vizitei Papei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Papa Francisc va vizita diferite comunităţi catolice din ţară şi va ţine liturghia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici români martiri.

După aterizare, traseul va începe la București, unde Papa se va întâlni cu credincioșii catolici, dar va efctua o viztă de curtoazie și la cei ortodocși. Principalele momente ale vizitei: ceremonia din Catedrala Naţională, la care va participa alături de Patriarhul Daniel, Sfânta Liturghie de la Catedrala Sfântul Iosif, unde va ţine o predică, Sfânta Liturghie de la Sanctuarul marian din Şumuleu-Ciuc şi Divina Liturghie de pe Câmpia Libertăţii din Blaj cu beatificarea şapte episcopi greco-catolici martiri: Valeriu Traian Frenţiu, Vasile Aftenie, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu şi Iuliu Hossu. 

Observatorulph.ro va marca unul dintre cele mai importante și mai impresionante momente ale vizitei, duminică. Vom transmite în direct, de pe Câmpia Libertății de la Blaj - inima românismului, care nu cunoaște bariere de ordin religios. 

Mesaj-Papa-Francisc_f0e68.jpg

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Claudiu Vasilescu
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg