perchezitii-loverboy_9b043.jpg

În această dimineață, polițiștii din Prahova au efectuat 7 percheziții la persoane bănuite de proxenetism. Două descinderi au avut loc pe raza Municipiului Ploiești, una în localitatea Șoimari, una în Bălțești și alte 3 în comuna Podenii Noi.

UPDATE. Trei persoane au fost reținute în urma perchezitiilor de azi. Mâine vor fi prezentate Parchetului cu propunere de sesizare a instanței de judecată în vederea dispuneti de masuri preventive.

De la locuințele percheziționate, polițiștii au ridicat, în vederea cercetărilor, bunuri ce ar putea proveni din activitatea infracțională (lei și euro în valoare de aproximativ 20.000 de lei, telefoane mobile și înscrisuri). De asemenea, au fost indisponibilizate două autoturisme.  Potrivit unor surse apropiate anchetei, este vorba de un Porsche Panamera și un Audi A5.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De asemenea, 12 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Din cercetări a rezultat faptul că, începând cu anul 2018, persoanele bănuite ar fi comis acte de proxenetism, atât pe teritoriul României, cât și în afara țării, prin metoda ,,loverboy”.

Aceștia ar fi avut, inițial, relații de prietenie/concubinaj cu femei, pe care, ulterior, le-ar fi determinat să se prostitueze, îndeosebi în cluburi din afara țării.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 100.000 de euro.

Perchezițiile s-au desfășurat cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. La activități au participat și jandarmi.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ștefan Vlăsceanu
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Din anul 2013 face parte din echipa Observatorul Prahovean. Spune că mai are multe lucruri de învățat, nu s-a plictisit și nu vrea să facă altceva.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg