fbpx

Vot-650x435_fc4b9.jpg
Procesul electoral derulat atât pentru alegerile europarlamentare, cât și pentru referendumul pentru Justiție a fost presărat și cu o serie de incidente. Unele sesizări au fost confirmate, altele nu.

Printre incidentele înregistrate de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, sunt amintite următoarele:

- pe o platformă online, a fost sesizat faptul că, în Vălenii de Munte, alegătorii sunt transportați la secțiile de vot cu un microbuz. Sesizare neconfirmată. Autovehiculul a fost depistat în trafic, fiind vorba de un microbuz care, în baza unui contract, transporta șase muncitori de la domiciliu către locul de muncă;

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

- în localitatea Izvoarele, a mai existat o sesizare similară, autovehiculul fiind, de asemenea, depistat imediat. În urma verificărilor, fapta nu s-a confirmat, fiind vorba de un microbuz care efectua curse regulate. La final de cursă, unul dintrei cei cinci pasageri a mers către o secție de votare, ceilalți în alte direcții (domiciliu etc). De asemenea, si conducătorul auto s-a deplasat tot la domiciliu.

Totodată, au existat sesizări de „vot multiplu" la mai multe secții, dintre care, cu titlu de exemplu, este amintită cea de la o secție de votare din comuna Albești Paleologu, unde, aproximativ 30 de persoane din afara localității au sosit în decursul zilei să voteze pe listele suplimentare. Inițial, pe fondul unor probleme cu legătura la internet, cărțile de identitate le-au fost implementate manual.

Ulterior, după remedierea problemei de legătură la rețea, datele au fost implementate si online, sistemul generând semnalarea acestora ca "vot multiplu". Cercetările sunt în derulare, potrivit IPJ Prahova.

Vot-650x435_bda2c.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg