Alegeri europarlamentare 2019! Incidentele înregistrate în Prahova, la votul din 26 mai

0
Vot-650x435_fc4b9.jpg

Vot-650x435_fc4b9.jpg
Procesul electoral derulat atât pentru alegerile europarlamentare, cât și pentru referendumul pentru Justiție a fost presărat și cu o serie de incidente. Unele sesizări au fost confirmate, altele nu.

Printre incidentele înregistrate de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, sunt amintite următoarele:

– pe o platformă online, a fost sesizat faptul că, în Vălenii de Munte, alegătorii sunt transportați la secțiile de vot cu un microbuz. Sesizare neconfirmată. Autovehiculul a fost depistat în trafic, fiind vorba de un microbuz care, în baza unui contract, transporta șase muncitori de la domiciliu către locul de muncă;

– în localitatea Izvoarele, a mai existat o sesizare similară, autovehiculul fiind, de asemenea, depistat imediat. În urma verificărilor, fapta nu s-a confirmat, fiind vorba de un microbuz care efectua curse regulate. La final de cursă, unul dintrei cei cinci pasageri a mers către o secție de votare, ceilalți în alte direcții (domiciliu etc). De asemenea, si conducătorul auto s-a deplasat tot la domiciliu.

Totodată, au existat sesizări de „vot multiplu” la mai multe secții, dintre care, cu titlu de exemplu, este amintită cea de la o secție de votare din comuna Albești Paleologu, unde, aproximativ 30 de persoane din afara localității au sosit în decursul zilei să voteze pe listele suplimentare. Inițial, pe fondul unor probleme cu legătura la internet, cărțile de identitate le-au fost implementate manual.

Ulterior, după remedierea problemei de legătură la rețea, datele au fost implementate si online, sistemul generând semnalarea acestora ca „vot multiplu”. Cercetările sunt în derulare, potrivit IPJ Prahova.

Vot-650x435_bda2c.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău